Любов до всього гарбузового прийшла до мене лише кілька років тому, раніше я його терпіти не могла. Як же я багато втратила! Гарбузовий суп, пиріг, макарон, печиво, кекс... Він просто ідеальний для випічки!
Сьогодні приготуємо прості гарбузові капкейки з медово-сирною шапочкою.
Інгредієнти на 10-12 великих або 18-20 маленьких капкейків:
140 г вершкового масла;
125 г тростинного цукру (можна звичайного);
Дрібка солі;
3 яйця;
165 г гарбузового пюре (в мене було з запеченого в печі);
210 г борошна (я використовувала цільнозернове борошно зі спельти);
14 г розпушувачу для тіста;
3 ч.л. суміші спецій (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика);
100 г кураги;
100 г смаженого гарбузового насіння;
Крем:
300 г крем-сиру (Філадельфія, Арла, Альметте або щось схоже)
50 г меду;
150 г холодних вершків для збивання.
Спосіб приготування:
1. М`яке масло збивати з цукром та сіллю протягом кількох хвилин. Додати яйця, гарбузове пюре та борошно, просіяне разом зі спеціями та розпушувачем, ретельно збиваючи після кожного додавання.
2. Всипати порізану на кубики курагу та насіння. Силіконовою лопаткою перемішати тісто, щоб курага та насіння рівномірно розійшлися в тісті.
3. Духовку нагріти до 180*С. Тісто розкласти по паперових або силіконових формочках на 2/3. Пекти ~20-30хв, готовність перевірити дерев`яною шпажкою – вона має виходити сухою.
Повністю остудити капкейки на решітці.
4. Для крему: холодний (!) сир збивати з медом протягом хвилини, влити холодні вершки та збивати на середній швидкості, доки крем не загусне та не буде тримати форму.
5. Помістити крем в кондитерський мішечок з насадкою "зірка", та прикрасити капкейки гарними шапочками. Якщо не маєте мішка, можна це зробити просто ложкою.
6. Прикрасити капкейки на свій смак (тут підключіть фантазію: ягоди, фрукти, горіхи, різнокольорові посипки). В мене фантазія не хотіла включатися, тому я просто посипала подрібленими грецькими горіхами)
7. Готові капкейки можна зберігати 2-3 дні в холодильнику.
Смачного!