Рибні січеники з хрумкою скоринкою: дуже смачний рецепт

Страва, яку обожнюють і дорослі, і діти

«Січеники — смачна соковита страва з хрумкою скоринкою, яка урізноманітнить повсякденне меню. Готувати її дуже просто та здебільшого можна обійтися лише чотирма інгредієнтами — рибою, борошном, яйцем та сіллю.

Подавати січеники можна з улюбленою кашею, макаронами, з вершковим чи томатним соусом, а також брати із собою в подорож. Не переймайтеся: якщо вони добре пропечені чи просмажені, то строк придатності до 4-5 годин. Вони смакують як у гарячому вигляді, так і охолодженими. І ще — січеники відрізняються від котлет тим, що використовується посічене м’ясо, завдяки чому страва має зовсім іншу структуру», — пояснює Євген Клопотенко.

Секрети приготування рибних січеників

Для рибних січеників ви можете брати готове філе чи цілу рибу. Якщо хочете скоротити час приготування, просто посічіть рибу ножем. А нам захотілося попередньо наситити смак риби бульйоном, тож відварили її із цибулею, морквою та оцтом. Щодо спецій, достатньо буде використати лише сіль та мелений чорний перець. Якщо у вас є бажання урізноманітнити смак, використовуйте будь-яку зелень — петрушку, кріп, кінзу чи базилік. Також додайте сухі прянощі — перець чилі, коріандр та часник.

Січеники смажать на пательні чи готують у фритюрі, тоді страва буде більш жирною. Ми вирішили запекти, щоб не використовувати олію й тим самим зменшити калорійність страви. Вийшло дуже смачно, соковито, ніжно та з хрумкою скоринкою. Обов’язково спробуйте й ви.

Як приготувати рибні січеники

Інгредієнти:

600-700 г філе сома (1 невеликий сом)

100 мл оцту

1 велика цибулина

1 середня морквина

1 л води

1 яйце

1 ст. л. борошна

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

сіль та перець до смаку

Рибні січеники з хрумкою скоринкою: покроковий рецепт

Зваріть рибу в бульйоні. Тушку сома випатрайте, видаліть зябра, добре помийте та наріжте великими шматками. Перекладіть рибу разом з головою в сотейник чи каструлю, залийте 1 л холодної води, додайте 100 мл оцту, очищену та розрізану навхрест цибулину та морквину, нарізану великими шматками. Варіть на середньому вогні після закипання 2-3 хвилини та залиште охолоджуватися в бульйоні.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Зробіть січений фарш. Вийміть шматки риби з бульйону, видаліть усі кісточки та посічіть гострим ножем філе. Перекладіть у глибоку миску, додайте 1 яйце та 1 ст. л. борошна. Посоліть та поперчіть до смаку. Вимішайте фарш до однорідної консистенції. Краще використовувати сіль дрібного помелу, вона швидше розтане.

Сформуйте січеники. У тарілку висипте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів, із січеного фаршу зробіть січеники масою 50 г та плоскої круглої форми, а потім кожен запаніруйте.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть січеники та поставте запікатися на 7-10 хвилин за температури 180 градусів. Якщо ваші січеники великі, вам знадобиться більше часу на їхнє приготування.

Подавайте гарячими чи холодними з улюбленим соусом.


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


Колонка G: як миритися за допомогою сексу?


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Читайте також
Популярні матеріали