Рецепти зігрівальних ягідних і трав'яних чаїв на холодний сезон

Для енергії та міцного імунітету

В аюрведі вважається, що в холодний сезон дуже важливо підтримувати організм за допомогою теплої їжі та гарячих напоїв. Саме вони допомагають зігрітися зсередини та запобігти застудним захворюванням. Ми зібрали рецепти гарячих, смачних та дуже корисних напоїв, які стануть гідною альтернативою звичним для нас чаю та каві. 

Обліпиховий чай

Інгредієнти: ягоди обліпихи 100 г, скибка грейпфрута, бодян 2 шт., окріп, цукор до смаку.

Готуємо:

Свіжу обліпиху з цукром заливаємо кип`ятком, проварюємо 5-7 хвилин. Даємо охолонути, перетираємо через сито. Збиваємо в блендері до появи пінки. Переливаємо в чашку, додаємо скибку грейпфрута, пару зірочок бодяну, даємо настоятися 2-3 хвилини. 

Імбирний чай

Інгредієнти: корінь імбиру 30 г, апельсиновий фреш 20 мл, скибка апельсина та лимона, спеції до смаку (кардамон/кориця/бодян/гвоздика), окріп.

Готуємо:

Натираємо на терці корінь свіжого імбиру, чавимо апельсиновий сік, виливаємо все  в чайник і додаємо скибку лимона, апельсину і спеції на вибір — кардамон, бодян, корицю чи гвоздику. Підігріваємо воду, не доводячи до кипіння, даємо настоятися 2-3 хвилини.

Чай зі свіжої м’яти

Інгредієнти: кориця в паличках 1 шт., лайм 60 г, м’ята 20 г, окріп.

Готуємо:

В чайник кладемо свіжу м’яту, пару скибок лайма, палички кориці та заливаємо гарячою водою. Має настоюватися 5 хвилин.

Чай з гранату

Інгредієнти: гранат 50 г, гранатовий сік 20 г, тростинного цукру, сироп журавлини 15 г, пучок розмарину, скибка яблука, окріп.

Готуємо:

Гранатовий фреш, зернятка гранату, розмарин, сироп з журавлини розігріваємо, додаємо цукор і переливаємо через ситечко у чашку. Прикрашаємо скибкою яблука.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали