Рецепт українського сандвіча з буряком

Його можна робити на сніданок, перекус, брати із собою в дорогу або на роботу 

«Існує безліч різноманітних рецептів сандвічів. Усі вони досить універсальні та готуються дуже просто. Їх можна робити на сніданок, перекус, брати із собою в дорогу, на роботу тощо. Здебільшого для смачного сандвіча потрібні шматочки м’яса чи риби, хліб, сир та соус. А ми пропонуємо приготувати такий бутерброд з українською душею — з маринованим буряком», — говорить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування сандвіча з буряком

Буряк для сандвіча використовуйте солодкий «вінегретний». Зваріть його, як зазвичай це робите, або загорніть у фольгу та поставте запікатися в духовку мінімум на 40 хвилин. Для великого овочу збільште час запікання. За бажанням слайси свинячої грудинки замініть тонко посіченими шматочками буженини, а гірчицю в зернах на міцну чи солодку.

Як приготувати сандвіч із буряком

Інгредієнти:

Для сандвіча:

1 середній буряк

4 шматочки житнього чи гречаного хліба 

4 слайси свинячої грудинки

4 слайси сиру

1/3 ч. л. зерен кмину 

1,5 ст. л. гірчиці в зернах

Маринад для буряка:

2 ст. л. винного або яблучного оцту (6%) 

1 зубок часнику 

100 мл води 

Сандвіч із буряком: покроковий рецепт

Зваріть чи запечіть один середній буряк. Залиште повністю охолонути. Потім очистьте від шкірки, наріжте слайсами та перекладіть у миску для маринування. Додайте 2 ст. л. винного або яблучного оцту (6%), вичавіть 1 зубок часнику та влийте 100 мл води, щоб повністю покривала буряк. Якщо у вас великий буряк, долийте ще води. Маринуйте його 30-40 хвилин. Оцет можете взяти столовий, але зауважимо, що він 9%-ний, тому зменште кількість до 1,5 ст. л.

Візьміть 4 шматочки хліба, обсмажте на сухій пательні з обох боків до золотавої скоринки. Ми на це витратили по 2 хвилини.

Для одного сандвіча потрібно 2 шматочки хліба. Змастіть їх гірчицею та на кожен шматочок викладіть компоненти в такій послідовності: складений у два рази слайс сиру, 2-3 слайси буряка, а потім складену в два рази грудинку. Посипте її кмином. Він надасть легкого аромату та смаку кропу. Один великий бутерброд покладіть на інший. У вас має вийти сандвіч із великою начинкою всередині.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали