«Існує безліч різноманітних рецептів сандвічів. Усі вони досить універсальні та готуються дуже просто. Їх можна робити на сніданок, перекус, брати із собою в дорогу, на роботу тощо. Здебільшого для смачного сандвіча потрібні шматочки м’яса чи риби, хліб, сир та соус. А ми пропонуємо приготувати такий бутерброд з українською душею — з маринованим буряком», — говорить Євген Клопотенко.
Поради щодо приготування сандвіча з буряком
Буряк для сандвіча використовуйте солодкий «вінегретний». Зваріть його, як зазвичай це робите, або загорніть у фольгу та поставте запікатися в духовку мінімум на 40 хвилин. Для великого овочу збільште час запікання. За бажанням слайси свинячої грудинки замініть тонко посіченими шматочками буженини, а гірчицю в зернах на міцну чи солодку.
Як приготувати сандвіч із буряком
Інгредієнти:
Для сандвіча:
1 середній буряк
4 шматочки житнього чи гречаного хліба
4 слайси свинячої грудинки
4 слайси сиру
1/3 ч. л. зерен кмину
1,5 ст. л. гірчиці в зернах
Маринад для буряка:
2 ст. л. винного або яблучного оцту (6%)
1 зубок часнику
100 мл води
Сандвіч із буряком: покроковий рецепт
Зваріть чи запечіть один середній буряк. Залиште повністю охолонути. Потім очистьте від шкірки, наріжте слайсами та перекладіть у миску для маринування. Додайте 2 ст. л. винного або яблучного оцту (6%), вичавіть 1 зубок часнику та влийте 100 мл води, щоб повністю покривала буряк. Якщо у вас великий буряк, долийте ще води. Маринуйте його 30-40 хвилин. Оцет можете взяти столовий, але зауважимо, що він 9%-ний, тому зменште кількість до 1,5 ст. л.
Візьміть 4 шматочки хліба, обсмажте на сухій пательні з обох боків до золотавої скоринки. Ми на це витратили по 2 хвилини.
Для одного сандвіча потрібно 2 шматочки хліба. Змастіть їх гірчицею та на кожен шматочок викладіть компоненти в такій послідовності: складений у два рази слайс сиру, 2-3 слайси буряка, а потім складену в два рази грудинку. Посипте її кмином. Він надасть легкого аромату та смаку кропу. Один великий бутерброд покладіть на інший. У вас має вийти сандвіч із великою начинкою всередині.