Рецепт римської піци на український лад

Для справжніх поціновувачів сала

«Я не розумію, чому дехто ображається, коли кажуть, що українці всюди своє сало додають. Смажать на ньому картоплю та яєчню, обов’язково їдять вприкуску з борщем, капусняком, а ще роблять начинку у вареники, пиріжки та й просто викладають на хліб із гірчицею. Відповідь очевидна — бо дуже смачно, а ми — магістри смаку!» — запевняє Євген Клопотенко.

А ще мені спало на думку приготувати римську піцу… з салом. Тільки уявіть: пухке м’якеньке тісто, соковита томатна начинка, тягучий сир і таке смачне наше сальце. Ви зрозумієте, що це ідеальне поєднання, коли спробуєте, бо у мене сумнівів немає. Тому ось вам тісто для римської піци, рецепт якого дуже детально описаний, тому я знаю, що у вас вийде так, як у мене. Для його приготування потрібен час, але повірте, очікування буде виправдано дивовижним смаком.

Поради з приготування соусу та начинки

Для томатного соусу беріть томати пелаті — цілі або шматочками. Різниці немає, ми все одно будемо перебивати їх до однорідності. Якщо у вас є спілі м’ясисті томати з мінімальною кількістю насіння, можете використати їх. Якщо не маєте свіжого базиліку, використайте кілька дрібок сушеного.

А ще нам потрібен твердий сир моцарела, бо при плавленні він стає напрочуд тягучим та смачним, та, як ви здогадалися, шматочки сала. До нього у соус ми додамо ще й часничок. У мене домашнє копчене сало, але підійде і просте солоне. Бажано, щоб воно зберігалося в морозильній камері, вам тоді легше буде нарізати тонкі слайси.

Як приготувати римську піцу з салом

Інгредієнти:

Для томатного соусу:

150 г томатів пелаті 

2 зубчики часнику  

1 ст. л. оливкової олії 

3 листочки базиліку  

дрібка солі 

дрібка цукру 

Для начинки:

150 г твердої моцарели  

50 г копченого або замороженого сала

Римська піца з салом: покроковий рецепт

Поки римське тісто для піци підходить, зробіть томатний соус. В миску перекладіть 150 г томатів пелаті, додайте 2 зубчики часнику, дрібку солі, дрібку цукру, 3 листочки базиліку та влийте 1 ст. л. оливкової олії. Перебийте до однорідності занурювальним блендером. Спробуйте, у вас має вийти насичений смаком соус. За необхідності ще доведіть смак сіллю. 

Увімкніть духовку розігріватися до 230 градусів. Поверхню, на якій будете розкочувати тісто, змастіть олією. Викладіть його з ємності та трішки розкачайте в необхідну вам форму качалкою. Перекладіть на деко, застелене пергаментним папером, і розтягніть пухке та піддатливе тісто руками, змащеними олією. Товщина має бути приблизно 2 см.

Натріть 150 г моцарели на великій тертці. Змастіть тісто томатним соусом та посипте сиром. Ставте випікатися на 20 хвилин за температури 230 градусів.

Наріжте тонкими слайсами 50 г копченого або замороженого сала.

Готову піцу діставайте з духовки та одразу викладайте зверху наш улюблений національний продукт. Подавайте до столу, поки не остигла.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали