Рецепт легендарного сливового пирога з New York Times

Сезонний десерт нашвидкуруч

«Шалено захотілося сливового пирога! Порившись у рецептах, я зрозуміла, що не готова готувати щось хитромудре, тому вирішила спробувати дуже простий і швидкий рецепт, у якого навіть є своя легенда», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Кажуть, що цей рецепт щорічно публікувався в газеті New York Times. І всі 12 років американські домогосподарки продовжували старанно закидати редакцію численними проханнями ще раз опублікувати вподобаний рецепт. Зрештою терпець редактора, який відповідав за кулінарний блок, увірвався, і він надрукував рецепт востаннє з проханням заламінувати його і повісити на двері холодильника.

Інгредієнти для тіста:

120 г розм`якшеного вершкового масла

1/2 ст. цукру 

2 яйця 

1 ст. борошна 

1 ч. л. розпушувача 

щіпка солі 

13 половинок слив

Сливовий пиріг: покроковий рецепт

  1. За що люблю кексове тісто, так це за простоту. Секретів немає, просто все збиваємо міксером. Масло з цукром, сіль, по одному додаємо яйця і в кінці борошно з розпушувачем (краще заздалегідь перемішати). Змащуємо форму маслом і виливаємо в неї тісто.
  2. Сливи миємо, розрізаємо на половинки та видаляємо кісточки.
  3. Викладаємо сливи поверх тіста, посипаємо коричневим цукром, перемішаним із половиною чайної ложки кориці. Цукор до смаку, у мене пішло десь 50 г.
  4. Ще дуже смачно виходить, якщо полити сливу якимось алкоголем — коньяком або лікером.
  5. Випікаємо 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
  6. Сливи дуже апетитно карамелізуються, а лікер і кориця надають їм просто чарівного пряного аромату.

Реклама

Популярні матеріали

Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Які шуби носити цієї зими: стильні ідеї з подіумів та пропозиції...


Корифеї українського театру — як вони вплинули на відродження...


Читайте також
Популярні матеріали