«Шалено захотілося сливового пирога! Порившись у рецептах, я зрозуміла, що не готова готувати щось хитромудре, тому вирішила спробувати дуже простий і швидкий рецепт, у якого навіть є своя легенда», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.
Кажуть, що цей рецепт щорічно публікувався в газеті New York Times. І всі 12 років американські домогосподарки продовжували старанно закидати редакцію численними проханнями ще раз опублікувати вподобаний рецепт. Зрештою терпець редактора, який відповідав за кулінарний блок, увірвався, і він надрукував рецепт востаннє з проханням заламінувати його і повісити на двері холодильника.
Інгредієнти для тіста:
120 г розм`якшеного вершкового масла
1/2 ст. цукру
2 яйця
1 ст. борошна
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
13 половинок слив
Сливовий пиріг: покроковий рецепт
- За що люблю кексове тісто, так це за простоту. Секретів немає, просто все збиваємо міксером. Масло з цукром, сіль, по одному додаємо яйця і в кінці борошно з розпушувачем (краще заздалегідь перемішати). Змащуємо форму маслом і виливаємо в неї тісто.
- Сливи миємо, розрізаємо на половинки та видаляємо кісточки.
- Викладаємо сливи поверх тіста, посипаємо коричневим цукром, перемішаним із половиною чайної ложки кориці. Цукор до смаку, у мене пішло десь 50 г.
- Ще дуже смачно виходить, якщо полити сливу якимось алкоголем — коньяком або лікером.
- Випікаємо 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Сливи дуже апетитно карамелізуються, а лікер і кориця надають їм просто чарівного пряного аромату.