Рецепт ідеального пирога зі сливами

Ніжна основа та хрумка скоринка

«Кожного літа мене запитують — що приготувати із сезонних фруктів? Сьогодні я хочу розказати вам рецепт пирога зі сливами. Цей пиріг надзвичайно ароматний та смачний. Відразу скажу, що тут є кілька процесів, тому приготування буде не дуже швидким. Але результат стовідсотково вартий витраченого часу. Для основи ми зробимо дуже пишне дріжджове тісто, на яке викладемо шматочки слив. Для того аби у процесі випікання не виділялося забагато сливового соку, а також аби зробити трохи більш хрустку верхню скоринку, ми приготуємо штройзель та присиплемо сливи. Це така масляна крихта, подібна до крамблу. Для прикрашання пирога я раджу ще приготувати крем. Для цього ми зіб’ємо вершки із цукровою пудрою. Це необов’язково, пиріг і так буде дуже смачним, але з кремом вийде ще краще», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати сливовий пиріг 

Інгредієнти:

Для дріжджового шару:

600 г борошна

200 мл молока

20 г пресованих дріжджів 

150 г цукру

1/2 ч. л. солі

120 г вершкового масла

2 яйця

10 г ванільного цукру

Для начинки:

1 кг слив

Для штройзеля:

200 г цукру

200 г борошна

1 ч. л. меленої кориці

120 г вершкового масла

Для прикрашання (опціонально):

300 мл вершків (33%)

3 ст. л. цукрової пудри

Ніжна основа та хрумка скоринка: рецепт ідеального пирога зі слив

Підготуйте інгредієнти для приготування надзвичайно смачного сливового пирога.

У 200 мл теплого молока розчиніть 20 г пресованих дріжджів та залиште на кілька хвилин.

У миску всипте 600 г борошна, додайте 150 г цукру, 1/2 ч. л. солі та 10 г ванільного цукру.

Вбийте у миску 2 яйця та додайте 120 г розм’якшеного вершкового масла.

Влийте молочну суміш із дріжджами у миску з тістом.

Замісіть м’яке та пластичне тісто, що не липне до рук. Сформуйте з тіста кульку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто в теплому місці без протягів на 1 годину для підіймання.

Тим часом підготуйте сливи. Якщо ви використовуєте достатньо великі сливи, як у мене, то потрібно розрізати їх  на 8 скибочок. Якщо ж у вас сливи меншого розміру, то достатньо розділити їх навпіл та видалити кісточку.

Для приготування штройзеля з’єднайте спочатку 200 г борошна з 200 г цукру.

Далі додайте 1 ч. л. меленої кориці та 120 г розм’якшеного вершкового масла.

Добре перетріть усе руками до утворення масляної крихти.

Обімніть дріжджове тісто, що підійшло, та розкачайте його в прямокутний пласт за розміром дека для випікання.

Перенесіть тісто на деко з пергаментом та руками розподіліть його рівномірно по всій формі.

Рівномірно розподіліть підготовлені сливи по всій основі пирога.

Засипте всю поверхню пирога штройзелем — масляною крихтою. Залиште пиріг для розстоювання приблизно на 20-30 хвилин. Випікайте пиріг у духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Дайте пирогу трішки охолонути та наріжте його порційними шматочками. Якщо є бажання, збийте 300 мл вершків жирністю 33% з 3 ст. л. цукрової пудри до консистенції крему та прикрасьте шматочки пирога.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали