«Готуємо сьогодні щось дуже ніжне та ароматне — фрикадельки з курячого фаршу. Але це будуть не прості м`ясні кульки, а фрикадельки із сиром. У процесі приготування сир розтане і трохи витікає, але й усередині його залишиться достатньо, зате зовні він утворює апетитну скоринку.
Фарш для приготування я взяв готовий, але ви можете зробити його самостійно будь-яким способом, який вам подобається. Ще вирішив додати до фаршу зерна фенхелю, я обожнюю аромат цієї спеції. Ви можете вибрати й інші спеції, наприклад, чудово підійде сюди коріандр або сухий імбир. Консистенцію фаршу регулюйте меленими сухарями. Я поклав дві столові ложки, але, якщо ви бачите, що фарш все ще рідкуватий для формування фрикадельок, додайте трохи більше сухарів. Або навпаки — зменште їхню кількість, якщо фарш і так вже досить добре формується в кульки. Як зробити фрикадельки? Існує кілька способів, але я вибрав запекти фрикадельки в духовці, то страва буде трохи кориснішою та ніжнішою», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати фрикадельки з сиром
Інгредієнти:
На 12 штук:
600 г курячого фаршу
200 г сиру (для небанального смаку вибирайте з базиліком)
1 ч. л. насіння фенхелю
2 ст. л. мелених сухарів
1 жовток
до смаку сіль
Рецепт ідеальних фрикадельок: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачних курячих фрикадельок із сиром та фенхелем.
Викладіть у велику миску 600 г курячого фаршу. Відокремте один жовток і додайте до фаршу.
Додайте в миску 1 ч. л. насіння фенхелю. Він надасть страві цікавого аромату та смаку.
Посоліть фарш до смаку і всипте 2 ст. л. мелених сухарів. Добре перемішайте фарш і трохи відбийте його.
Наріжте шматок сиру з базиліком кубиками із стороною приблизно 1,5 см.
Сформуйте фрикадельки руками, змащеними в олії. У мене вийшло 12 штук. Вкладіть у кожну фрикадельку по кубику сиру та защипніть. Викладіть фрикадельки у форму і запікайте в духовці за температури 180 градусів 30 хвилин. Смачного!