Рецепт домашніх ковбасок з картоплі

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Напевно, коли мова заходить про ковбаски, одразу в уяві постають м`ясні вироби. Але я маю альтернативний рецепт — ковбаски з картоплі. Готувати їх просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете на кухні», — каже Євген Клопотенко.

Поради, які допоможуть зробити смачні домашні ковбаски

М`ясо. Насправді ковбаски можна робити з будь-якого м`яса: курятини, індичатини, свинини та телятини. Але мені подобається мікс — наприклад, телятини, свинини та курятини. Такі ковбаски виходять у міру жирними. М`ясо можна нарізати будь-якими шматками або взагалі пропустити через м`ясорубку. Якщо хочете, щоб ковбаска вийшла ніжною, замочіть шматочки м`яса у молоці та залиште їх на 2-3 години у холодильнику. Також до м`яса можна додати кілька ложок соєвого соусу, щоб отримати пікантний смак.

Спеції. Для ковбасок найкраще брати свіжомелені спеції, тоді страва вийде ароматною. Можна використовувати часник, чорний перець, лавровий лист, гірчицю, а також додавати копчену паприку, пластівці перцю чилі, чебрець, розмарин та куркуму. Втім, ви можете експериментувати, довіряючи своєму смаку.

Готуємо. Ковбасу перед запіканням обов`язково потрібно пробити у кількох місцях дерев`яною зубочисткою. Це необхідно для того, щоб вона у процесі приготування не луснула. Викладайте ковбасу на пергаментний папір, змащений олією, а поруч можна покласти зубки часнику. Ковбасу також можна готувати на мангалі, а можна смажити у сковороді із закритою кришкою з додаванням невеликої кількості води.

Як приготувати ковбаски з картоплі

Складові:

6-8 картоплин

150 г сала

2-3 цибулини

дрібка меленого лаврового листа

3-4 зубки часнику

кишки для ковбаси

сметана для подачі

сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт домашніх ковбасок з картоплі

Візьміть 6-8 картоплин і відваріть у мундирі. Дайте їм охолонути, а потім почистьте.

Наріжте 150 г сала невеликими кубиками та відправте на сковороду, розтопивши до стану м`яких шкварок. Приберіть їх зі сковороди, а на смальці, який вийшов, підсмажте 2-3 нарізаних цибулини та 3-4 зубки часнику.

Картоплю пропустіть через м`ясорубку або потовчіть, додайте шкварки із цибулею та часником, сіль та перець до смаку, а також мелений лавровий лист. Усю масу ретельно перемішайте.

Тепер наповніть кишки підготовленою масою, сформувавши ковбаски завдовжки 12-15 см. Після цього візьміть дерев`яну зубочистку і проткніть кожну ковбаску в декількох місцях.

Викладіть ковбаски на деко, застелене пергаментним папером і змащене олією, та запікайте 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

Подавайте ковбаски гарячими та зі сметаною.


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


Колонка G: як миритися за допомогою сексу?


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Читайте також
Популярні матеріали