«Напевно, коли мова заходить про ковбаски, одразу в уяві постають м`ясні вироби. Але я маю альтернативний рецепт — ковбаски з картоплі. Готувати їх просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете на кухні», — каже Євген Клопотенко.
Поради, які допоможуть зробити смачні домашні ковбаски
М`ясо. Насправді ковбаски можна робити з будь-якого м`яса: курятини, індичатини, свинини та телятини. Але мені подобається мікс — наприклад, телятини, свинини та курятини. Такі ковбаски виходять у міру жирними. М`ясо можна нарізати будь-якими шматками або взагалі пропустити через м`ясорубку. Якщо хочете, щоб ковбаска вийшла ніжною, замочіть шматочки м`яса у молоці та залиште їх на 2-3 години у холодильнику. Також до м`яса можна додати кілька ложок соєвого соусу, щоб отримати пікантний смак.
Спеції. Для ковбасок найкраще брати свіжомелені спеції, тоді страва вийде ароматною. Можна використовувати часник, чорний перець, лавровий лист, гірчицю, а також додавати копчену паприку, пластівці перцю чилі, чебрець, розмарин та куркуму. Втім, ви можете експериментувати, довіряючи своєму смаку.
Готуємо. Ковбасу перед запіканням обов`язково потрібно пробити у кількох місцях дерев`яною зубочисткою. Це необхідно для того, щоб вона у процесі приготування не луснула. Викладайте ковбасу на пергаментний папір, змащений олією, а поруч можна покласти зубки часнику. Ковбасу також можна готувати на мангалі, а можна смажити у сковороді із закритою кришкою з додаванням невеликої кількості води.
Як приготувати ковбаски з картоплі
Складові:
6-8 картоплин
150 г сала
2-3 цибулини
дрібка меленого лаврового листа
3-4 зубки часнику
кишки для ковбаси
сметана для подачі
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт домашніх ковбасок з картоплі
Візьміть 6-8 картоплин і відваріть у мундирі. Дайте їм охолонути, а потім почистьте.
Наріжте 150 г сала невеликими кубиками та відправте на сковороду, розтопивши до стану м`яких шкварок. Приберіть їх зі сковороди, а на смальці, який вийшов, підсмажте 2-3 нарізаних цибулини та 3-4 зубки часнику.
Картоплю пропустіть через м`ясорубку або потовчіть, додайте шкварки із цибулею та часником, сіль та перець до смаку, а також мелений лавровий лист. Усю масу ретельно перемішайте.
Тепер наповніть кишки підготовленою масою, сформувавши ковбаски завдовжки 12-15 см. Після цього візьміть дерев`яну зубочистку і проткніть кожну ковбаску в декількох місцях.
Викладіть ковбаски на деко, застелене пергаментним папером і змащене олією, та запікайте 15-20 хвилин за температури 180 градусів.
Подавайте ковбаски гарячими та зі сметаною.