Рецепт ідеальних бейглів з крем-сиром та маринованим лососем

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Бейгли, звичайно, можна їсти просто так. Але смачніше буде, якщо з них приготувати сендвічі, розрізавши булочки навпіл. Для різних сендвічів та бутербродів часто використовують рибу. Ми з вами вже готували сендвіч з тунцем і лимоном, дуже смачний і соковитий. Ще одна популярна рибна начинка — це лосось, на ньому я і вирішив зупинитися, тому приготуємо бейгли з лососем та вершковим сиром. Але лосось ми подамо не просто так, а попередньо замаринуємо його зі свіжим буряком і зеленню кропу та меліси. Виходить просто ідеально смачно!», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати бейгл із крем-сиром та лососем:

інгредієнти

Для тіста:

350 г борошна

150 мл теплої води

1,5 ст. л. цукру

½ ч. л. солі

2 ст. л. соняшникової олії

1 яйце (для змащування)

10 г живих дріжджів «Духм`яна Хата»

1 ст. л. кунжуту (для посипання)

Для начинки:

300 г слабосоленого лосося

250 г крем-сиру

1 буряк

10 гілочок кропу

10 гілочок меліси

Рецепт ідеальних бейглів: покроковий рецепт

Підготуйте інгредієнти для приготування бейгла з крем-сиром та маринованим лососем. Для тіста в миску з 350 г борошна розкришіть руками 10 г дріжджів «Духмяна Хата».

На інший бік миски всипте 1,5 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії та влийте 150 мл теплої води. Цукор та сіль краще викладати не на дріжджі, щоб не придушити процес їхньої роботи.

Перемішайте тісто ложкою, воно має бути цупким. Тісто може здатися вам занадто сухим, але воно й має бути таким, не лякайтеся. Головне — добре його вимішати. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину для підйому.

Коли година мине, розділіть тісто на 6 однакових частин та сформуйте з нього кульки. У кожній кульці зробіть отвір пальцем і викладіть на лист. Залиште ще на 20-30 хвилин для підйому. Після цього можна зробити дірки ще більше, бо тісто ще трохи підійшло.

Закип`ятіть воду у великій каструлі. Коли вода закипить, вимкніть її та вкиньте 3 бейгли у воду. Тримайте по 1 хвилині з кожного боку, перевертаючи шумівкою, потім вкиньте решту 3 бейглів. Викладіть на лист так, щоб між бейглами була відстань, тому що вони ще збільшуватимуться в процесі випічки. Змастіть їх яйцем за допомогою пензлика.

Посипте бейгли кунжутом і випікайте в духовці 20 хвилин|мінути| при 180 градусах. Тим часом приготуємо начинку для бейглів. Наріжте тонкими смужками 300 г слабосоленого лосося і викладіть у миску. Можна використати і свіжий.

Якщо ви використовуєте свіжий лосось, додайте 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Якщо ви взяли слабосолона лосось, можете пропустити цей крок. Сирий буряк натріть на дрібній тертці і додайте в миску до лососю. Він надасть не тільки гарного кольору рибі, але й цікавого смаку всієї страви. Помийте 10 гілочок кропу і 10 гілочок меліси і дрібно порубайте зелень.

Додайте кріп та мелісу до лососю. Маринуйте рибу 20 хвилин, якщо ви взяли свіжий лосось і на 5-7 хвилин менше, якщо вибрали слабосолона. Готові булочки розріжте повністю на дві поперечні частини. Змастіть нижню частину булочки крем-сиром. Зверху викладіть замаринований лосось і накрийте другою булочкою.

 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали