Розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем.
Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см
Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:
320 гр борошна (також можна експериментувати з різним борошном);
100 мл води (дуже гарячої);
100 мл олії;
1 ч. л. порошку для випічки;
сіль.
Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.
Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати паніровочними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.
Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.
Випікати при 210° 50‒60 хв., або пока галета не зарум’яниться.