Проводжаємо літо: простий рецепт торта з малиною та шоколадом

Десерт, який під силу навіть новачкові

П`ятниця та майбутні вихідні — чудовий привід, щоб приготувати десерт зі смачною літньою ягодою. Сьогодні ділимося елементарним рецептом торта з малиною та шоколадом.

Інгредієнти для шоколадного торта:

Для тіста:

Борошно пшеничне — 250 г

Масло вершкове — 125 г

Цукор (пісок) — 90 г

Мигдаль (пудра мигдального горіха) — 30 г

Яйця курячі — 1 шт.

Ваніль (екстракт) — 0,5 ч. л.

Молоко — 4 ст. л.

Для крему:

Шоколад (чорний) — 300 г

Вершки — 200 мл

Яйця курячі — 3 шт.

Малина — 125 г

Спосіб приготування:

Борошно, масло, цукор і мигдаль збийте в блендері. Додайте яйце, ванільний екстракт і молоко і збивайте, поки тісто не відставатиме від країв склянки. Загорніть у плівку та приберіть у холодильник на 1 годину.

Шматочки шоколаду покладіть у миску. Полийте гарячими вершками. Збийте, додайте яйця і ще раз збийте.

Змастіть форму маслом. Тісто розкачайте на присипаній борошном поверхні, перекладіть у форму і проколіть виделкою в декількох місцях.

Запікайте протягом 12 хв за 180°С. Вийміть з духовки, зменште температуру до 120°С. Влийте крем. Прикрасьте торт ягодами малини та запікайте 30-40 хв.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали