Простий рецепт вареників з вишнею

Улюблений десерт із дитинства

«Вареники з вишнею в багатьох асоціюються з дитинством, коли ти залазиш на дерево, збираєш їх, приносиш бабусі, а вона вже ліпить вареники. Вареники з вишнею — це й основна страва, і десерт. До того ж дієтологи відзначають і корисні властивості вишні», — нагадує Євген Клопотенко.

Як приготувати вареники з вишнею

Складові:

Для тіста:

500 г борошна (і додатково для замішування)

250 мл молока

1 куряче яйце

1 ст. л. соняшникової олії

1/2 ч. л. солі

Для начинки:

400 г вишні без кісточок

1-2 ст. л. цукру

1 ст. л. манки

1 щіпка солі

Покроковий рецепт вареників з вишнею:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування вареників з вишнею. З вишень видаліть кісточки. Ви також можете купити заморожену вишню без кісточок і просто її розморозити.

Відміряйте 500 г борошна і пересипте у велику миску, додайте 1/2 ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. олії.

Потім влийте 250 мл молока.

Замісіть тісто. Воно має вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватись у процесі приготування.

В очищену вишню додайте 1 ст. л. манної крупи. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не витікатиме, коли ви розкушуватимете вареник. Також додайте 1 ст. л. цукру.

Розкачайте тісто завтовшки близько 2-3 мм на дошці або робочій поверхні. За допомогою кухля або склянки виріжте з тіста кружечки.

Викладіть трохи начинки на один край кружечка й обережно притисніть іншим краєм. Добре защипніть краї тіста, щоб начинка в процесі варіння не могла витекти з вареника. Сформуйте вареники з усіх кружечків тіста.

Варіть вареники в окропі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть.

Потім викладіть гарячі вареники в миску і присипте цукром. Це додасть насолоди і не дозволить вареникам злипнутися між собою.


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як і...


Читайте також
Популярні матеріали