Простий рецепт: курка з пастернаком та грибами

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

Для рецепту

1 велика курка ціла

200 г грибів (у мене білі, але можна печериці)

1 цибулина

1 морквина

1 пастернак

5-6 слайсів бекону

гілочка розмарину та улюблені спеції

Instagram: @stanishevska

Готуємо курку

Гриби, цибулю, моркву та пастернак чистимо, ріжемо або натираємо на тертці те, що можна, й обсмажуємо по черзі на соняшниковій олії. Це буде начинка. Сюди ж додамо і фарш із курячої грудки, яку розріжемо і перемелемо трохи пізніше.

Курка: розрізаємо її навпіл вертикально в районі грудей та виймаємо скелет — звучить страшно, проте насправді все просто. Намагайтеся не порвати шкірку, в неї ми потім загортатимемо нашу начинку.

Викладаємо начинку (фарш + смажені овочі), посипаємо улюбленими спеціями та загортаємо назад, як на фото.

Instagram: @stanishevska

Зверху по шву викладаємо бекон і розмарин і зв’язуємо курку, щоб не розпалася. Якщо курка дуже худа, можна вкласти всередину шматочки вершкового масла. Я робила без.

Дуже соковита всередині, а скоринка хрумка. Це бездоганний баланс. У звичайній духовці випікаємо 35-40 хвилин, після чого нарізаємо як звичайний рулет.

Instagram: @stanishevska


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали