Простий рецепт: курка з пастернаком та грибами

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

Для рецепту

1 велика курка ціла

200 г грибів (у мене білі, але можна печериці)

1 цибулина

1 морквина

1 пастернак

5-6 слайсів бекону

гілочка розмарину та улюблені спеції

Instagram: @stanishevska

Готуємо курку

Гриби, цибулю, моркву та пастернак чистимо, ріжемо або натираємо на тертці те, що можна, й обсмажуємо по черзі на соняшниковій олії. Це буде начинка. Сюди ж додамо і фарш із курячої грудки, яку розріжемо і перемелемо трохи пізніше.

Курка: розрізаємо її навпіл вертикально в районі грудей та виймаємо скелет — звучить страшно, проте насправді все просто. Намагайтеся не порвати шкірку, в неї ми потім загортатимемо нашу начинку.

Викладаємо начинку (фарш + смажені овочі), посипаємо улюбленими спеціями та загортаємо назад, як на фото.

Instagram: @stanishevska

Зверху по шву викладаємо бекон і розмарин і зв’язуємо курку, щоб не розпалася. Якщо курка дуже худа, можна вкласти всередину шматочки вершкового масла. Я робила без.

Дуже соковита всередині, а скоринка хрумка. Це бездоганний баланс. У звичайній духовці випікаємо 35-40 хвилин, після чого нарізаємо як звичайний рулет.

Instagram: @stanishevska


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали