Для рецепту
1 велика курка ціла
200 г грибів (у мене білі, але можна печериці)
1 цибулина
1 морквина
1 пастернак
5-6 слайсів бекону
гілочка розмарину та улюблені спеції
Instagram: @stanishevska
Готуємо курку
Гриби, цибулю, моркву та пастернак чистимо, ріжемо або натираємо на тертці те, що можна, й обсмажуємо по черзі на соняшниковій олії. Це буде начинка. Сюди ж додамо і фарш із курячої грудки, яку розріжемо і перемелемо трохи пізніше.
Курка: розрізаємо її навпіл вертикально в районі грудей та виймаємо скелет — звучить страшно, проте насправді все просто. Намагайтеся не порвати шкірку, в неї ми потім загортатимемо нашу начинку.
Викладаємо начинку (фарш + смажені овочі), посипаємо улюбленими спеціями та загортаємо назад, як на фото.
Instagram: @stanishevska
Зверху по шву викладаємо бекон і розмарин і зв’язуємо курку, щоб не розпалася. Якщо курка дуже худа, можна вкласти всередину шматочки вершкового масла. Я робила без.
Дуже соковита всередині, а скоринка хрумка. Це бездоганний баланс. У звичайній духовці випікаємо 35-40 хвилин, після чого нарізаємо як звичайний рулет.
Instagram: @stanishevska