До Нового року — 2024 залишилися лічені дні, тому саме час підготувати святкове меню. Пропонуємо вам рецепт простого та дуже смачного медовика — одного з найулюбленіших десертів українців.
«У сучасному світі мед також додають до великої кількості десертів та випічки. І це не дивно, адже мед цінують не лише за тонкий солодкий смак та аромат, але й за його чудову властивість продовжувати свіжість випічки. З медом готують грушевий торт, медові пряники та пироги, чак-чак та ще купу східних солодощів. Ось і я вирішив приготувати смачний десерт і запропонувати простий рецепт медовика. Зазвичай у класичний медовик роблять багато коржів, але у мене буде спрощений варіант із трьома коржами з додаванням меду. Крем я зробив на основі густої сметани, що додасть кислинку та збалансує солодощі меду», — каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти для медовика:
Для коржів:
600 г борошна
150 г вершкового масла (+ для змащування форм)
4 ст. л. меду
1,5 ч. л. соди
5 яєць
300 г цукру
1 щіпка солі
Для крему:
500 г сметани 30% жирності
100 г цукрової пудри
80 г волоських горіхів
Як приготувати торт медовик: покроковий рецепт
Підготуйте інгредієнти для приготування смачного медовика. Увімкніть духовку до температури 180 градусів.
У чаші кухонної машини збийте 5 яєць із 300 г цукру та щіпкою солі в пишну піну. Якщо ви готуєте без кухонної машини, збивайте за допомогою міксера.
Додайте в чашу 4 ст. л. меду і продовжуйте збивати.
Далі додайте 600 г борошна та 1,5 ч. л. соди та ретельно перемішайте.
Розтопіть у сотейнику 150 г вершкового масла і дайте йому трохи охолонути. Влийте тонким струмком у тісто і ще раз перемішайте, щоб масло добре всоталося.
Три роз`ємні форми для запікання діаметром 20-22 см застелите пергаментом і добре змастіть вершковим маслом. Якщо у вас лише одна форма, готуйте коржі по черзі.
Розподіліть тісто за формами та випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20-25 хвилин в залежності від товщини.
Тим часом збийте сметанний крем. Додайте до 500 г сметани 100 г цукрової пудри та збийте крем у кухонній машині або за допомогою міксера до загусання.
Дайте трьом коржам повністю охолонути. Трохи підріжте зверху, щоб коржі були рівними та було зручно викласти їх один на одного.
За допомогою лопатки змастіть кремом кожен корж, викладіть один на одного і змастіть з обох боків.
Подрібніть довільно 80 г волоських горіхів і викладіть зверху на торт. Поставте готовий торт у холодильник на 3 години.