Повсякденна страва по-новому: рецепт гречки з печерицями та мигдалем

Улюблена каша українців

«Думаю, ви й самі знаєте багато рецептів приготування гречки — з м’ясом, овочами, грибами, приготовану в гарбузі, на мангалі та в горщиках. Мій варіант — гречка з печерицями та мигдалем. До того ж дієтологи й експерти зі здорового харчування відзначають корисні властивості гречки», — додає Євген Клопотенко.

Чим корисна гречка?

Гречка — це не зерно, а псевдозлак, а точніше, насіння, з якого виробляють декілька продуктів: власне гречку, гречану локшину, гречані макарони і борошно. Крупа буває сирою, підсмаженою та пророщеною. Найчастіше все ж використовують підсмажений варіант гречки, який має землисто-горіховий смак і аромат. Утім, у сучасному світі не менш популярна й сира гречка, її ще називають зеленою. У неприготованій гречці у 100 г міститься 343 ккал, 10 г води, майже 14 г білка, 71,5 г вуглеводів, 10 г клітковини і майже 4 г жиру. Гречку можна готувати на сніданок з овочами або молоком.

Гречана крупа — це хороше джерело клітковини, вона має глікемічний індекс від низького до середнього, а рутин у складі сприяє здоров’ю серця та знижує ризик появи раку.

У гречці також міститься марганець — мінерал, необхідний для здорового обміну речовин, залізо, яке є допомагає уникнути анемії, та магній, який знижує ризик серцевих захворювань і діабету другого типу. Гречка — це смачний і простий гарнір до м’яса й риби. Достатньо відварити, додати сіль і вершкове масло до смаку. Я, наприклад, експериментую та варю гречку в зеленому чаї.

Як правило, гречку варять на воді, але перед цим її можна трохи підсмажити на сухій пательні. Утім, її можна і зовсім не варити, а залити окропом або яблучним соком без цукру та залишити на 4-5 годин. 

Як приготувати гречку з печерицями та мигдалем

Інгредієнти:

1 склянка гречки

2 склянки води

300 г печериць

1 ріпчаста цибулина

50 г мигдалю

50 г вершкового масла

сіль і перець до смаку

Гречка з печерицями та мигдалем: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування гречки з печерицями та мигдалем. Візьміть 1 склянку гречки, промийте та відваріть у 2 склянках води.

Далі візьміть ріпчасту цибулину, почистьте і наріжте, а 300 г печериць розріжте на чотири частини. Якщо у вас дрібні печериці, можете залишити цілими.

Посічіть 50 г мигдалю.

На пательні розігрійте 50 г вершкового масла та відправте смажитися цибулю до золотистого кольору.

Далі до цибулі додайте гриби, смажте, щоб зайва волога випарувалася і вони трохи підсмажилися.

Всипте відварену гречку. Ретельно перемішайте, додайте сіль і перець до смаку.

Під час подачі посипте посіченим мигдалем.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали