Пиріг з кавуна без випікання (детальний рецепт + фото)

Поки у нас є кавуни, літо не закінчується. Фудблогер Настя Ганджа ділиться неймовірним рецептом кавуново-вершкового пирога, який варто спробувати

Якщо ви спитаєте, з чим в мене асоціюється літо, я впевнено відповім: "З величезними солодкими кавунами!" Тому пропоную вашій увазі простий пиріг без випічки з кавуновою начинкою. І це все під повітряною шапочкою збитих вершків — ну хіба ж можливо встояти?

Кавуново-вершковий пиріг

Основа:

350 г пісочного печива (домашнього виробництва або магазинного)

175 г вершкового масла

Начинка:

650 г кавуна (почищеного від кісточок)

80 г цукру

60 г білка (~2 шт.)

245 г жирних вершків

17 г желатину + 75 г води

150-200 г жирних вершків

20-30 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

1. Застелити дно форми діаметром 20-22 см пергаментом. Печиво подрібнити на крихту. Вершкове масло розтопити на повільному вогні. Змішати крихту з вершковим маслом.

2. Зробити "чашу" з тіста, добре розподіляючи крихту по дну та бортиках форми. Готову основу поставити в холодильник.

3. Кавун з цукром збити блендером. Перелити в каструльку та трохи підігріти. Попередньо замочений желатин розпустити в мікрохвильовці та влити в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрити плівкою та поставити в холодильник до того моменту, як маса не почне трошки схоплюватися (я цього не зробила, і масу було важко перемішати потім до однорідності з іншими інгредієнтами). 

4. Білки кімнатної температури збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. У той самий час збити холодні вершки до пишності.

5. Силіконовою лопаткою обережно підмішати 1/3 білків до кавунового соку. Можливо, доведеться трошки допомогти вінчиком. Далі підмішати лопаточкою 1/3 збитих вершків. Повторювати, поки не отримаємо однорідну повітряну масу. 

6. Вилити кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставити на ніч у холодильник.

7. Коли середина нашого десерту повністю застигне, обережно зняти бортики форми, за необхідності допомагаючи ножем, та перенести його на блюдо для подачі.

8. Вершки з цукровою пудрою збивати до загустіння, викласти зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішку. 

Подавати десерт охолодженим.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали