Якщо ви спитаєте, з чим в мене асоціюється літо, я впевнено відповім: "З величезними солодкими кавунами!" Тому пропоную вашій увазі простий пиріг без випічки з кавуновою начинкою. І це все під повітряною шапочкою збитих вершків — ну хіба ж можливо встояти?
Кавуново-вершковий пиріг
Основа:
350 г пісочного печива (домашнього виробництва або магазинного)
175 г вершкового масла
Начинка:
650 г кавуна (почищеного від кісточок)
80 г цукру
60 г білка (~2 шт.)
245 г жирних вершків
17 г желатину + 75 г води
+
150-200 г жирних вершків
20-30 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
1. Застелити дно форми діаметром 20-22 см пергаментом. Печиво подрібнити на крихту. Вершкове масло розтопити на повільному вогні. Змішати крихту з вершковим маслом.
2. Зробити "чашу" з тіста, добре розподіляючи крихту по дну та бортиках форми. Готову основу поставити в холодильник.
3. Кавун з цукром збити блендером. Перелити в каструльку та трохи підігріти. Попередньо замочений желатин розпустити в мікрохвильовці та влити в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрити плівкою та поставити в холодильник до того моменту, як маса не почне трошки схоплюватися (я цього не зробила, і масу було важко перемішати потім до однорідності з іншими інгредієнтами).
4. Білки кімнатної температури збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. У той самий час збити холодні вершки до пишності.
5. Силіконовою лопаткою обережно підмішати 1/3 білків до кавунового соку. Можливо, доведеться трошки допомогти вінчиком. Далі підмішати лопаточкою 1/3 збитих вершків. Повторювати, поки не отримаємо однорідну повітряну масу.
6. Вилити кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставити на ніч у холодильник.
7. Коли середина нашого десерту повністю застигне, обережно зняти бортики форми, за необхідності допомагаючи ножем, та перенести його на блюдо для подачі.
8. Вершки з цукровою пудрою збивати до загустіння, викласти зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішку.
Подавати десерт охолодженим.
Смачного!