«Цей пиріг вологий, солодкий, із запахом літа та мигдалю. Люблю такі десерти, коли робиться швидко, виглядає по-домашньому, а смакує як в ресторані», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.⠀
Інгредієнти:
• 500 г свіжих абрикосів
• 50 г мигдалевих пластівців
• 150 г пшеничного ЦЗ борошна (або спельтового)
• 100 г мигдального борошна (або меленого мигдалю)
• 120 г веганського масла (або кокосової олії)
• 100 г кокосового цукру (або тростинового)
• 200 г соєвого молока
• 3 ст. л. лимонного соку
• 1 ч. л. цедри лимона
• 1 ст. л. ванільного екстракту
• 1 ч. л. соди
• 1 ч. л. порошку для випікання
• щіпка солі⠀
Instagram: @hanna_veganna
Приготування:
1. Соєве молоко поєднати з лимонним соком та відставити на 10 хв.
2. Розтопити веганське масло, але щоб воно не було дуже гарячим.
3. Розігріти духовку до 170°C.
4. Поєднати сухі компоненти — 2 види борошна, цукор, порошок для випікання, соду, сіль.
5. Абрикоси розрізати навпіл, очистити від кісточки та нарізати скибочками.
6. Поєднати всі сухі компоненти: молоко, масло, ваніль, цедру і замішати тісто.
7. Тісто перелити у форму для випікання (в мене діаметр 18 см), зверху викласти абрикоси, посипати пластівцями і випікати 55-60 хв.
8. Як пиріг охолоне, можна виймати його з форми та подавати на стіл.