Пиріг з абрикосами та мигдалем без яєць, масла і молока

Готуємо з food-блогером Ганною Пундак

«Цей пиріг вологий, солодкий, із запахом літа та мигдалю. Люблю такі десерти, коли робиться швидко, виглядає по-домашньому, а смакує як в ресторані», — розповідає  food-блогер Ганна Пундак.⠀

 Інгредієнти:

• 500 г свіжих абрикосів

• 50 г мигдалевих пластівців

• 150 г пшеничного ЦЗ борошна (або спельтового)

• 100 г мигдального борошна (або меленого мигдалю)

• 120 г веганського масла (або кокосової олії)

• 100 г кокосового цукру (або тростинового)

• 200 г соєвого молока

• 3 ст. л. лимонного соку

• 1 ч. л. цедри лимона

• 1 ст. л. ванільного екстракту

• 1 ч. л. соди

• 1 ч. л. порошку для випікання

• щіпка солі

пирог с абрикосамиInstagram: @hanna_veganna

Приготування:

1. Соєве молоко поєднати з лимонним соком та відставити на 10 хв.

2. Розтопити веганське масло, але щоб воно не було дуже гарячим.

3. Розігріти духовку до 170°C.

4. Поєднати сухі компоненти — 2 види борошна, цукор, порошок для випікання, соду, сіль.

5. Абрикоси розрізати навпіл, очистити від кісточки та нарізати скибочками.

6. Поєднати всі сухі компоненти: молоко, масло, ваніль, цедру і замішати тісто.

7. Тісто перелити у форму для випікання (в мене діаметр 18 см), зверху викласти абрикоси, посипати пластівцями і випікати 55-60 хв.

8. Як пиріг охолоне, можна виймати його з форми та подавати на стіл.

 


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали