Печеня з гарбуза: простий рецепт

Готуємо смачну страву із сезонного овочу

«Печеня з гарбуза — дуже популярна їжа в українській кухні. Готувати її дуже просто, а на смак вона не поступається більш вишуканим стравам. Тим паче якщо приготувати печеню за якимось незвичайним рецептом. Я пропоную скористатися моїм варіантом. Печеня з гарбуза ідеально підійде для тих, хто не їсть м’яса. Якщо ж ви вживаєте м’ясо, то перед запіканням можна додати до овочів обсмажені ребра — так ви отримаєте дуже ситну страву», — говорить Євген Клопотенко

Готуємо печеню з гарбуза

Інгредієнти:

300 г картоплі почищеної

300 г кореня селери почищеного

300 г гарбуза почищеного

1 морквина

1 ріпчаста цибулина

2 гілочки чебрецю

духмяний перець до смаку

3 зубки часнику

оливкова олія

петрушка

лавровий лист

Печеня з гарбуза: покроковий рецепт

Готуємо овочевий бульйон. Цибулю і моркву обсмажуємо на невеликому вогні. Коли овочі стануть м’якими, викладаємо їх у каструлю з водою. Туди ж додаємо перець, лавровий лист, сіль і петрушку.

Гарбуз, корінь селери та картоплю нарізаємо середніми кубиками і викладаємо на деко, яке потрібно попередньо змастити оливковою олією.

Солимо, додаємо гілочки чебрецю, а також часник, який потрібно попередньо розчавити ножем. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку.

Запікаємо близько 40 хвилин. Періодично відкриваємо духовку, перемішуємо овочі й додаємо до них по кілька черпаків овочевого бульйону.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


10 цитат Віма Вендерса — режисера фільму «Ідеальні дні»...


Вечірній Київ: де гуляли та як розважалися мешканці столиці понад...


Читайте також
Популярні матеріали