«Печеня з гарбуза — дуже популярна їжа в українській кухні. Готувати її дуже просто, а на смак вона не поступається більш вишуканим стравам. Тим паче якщо приготувати печеню за якимось незвичайним рецептом. Я пропоную скористатися моїм варіантом. Печеня з гарбуза ідеально підійде для тих, хто не їсть м’яса. Якщо ж ви вживаєте м’ясо, то перед запіканням можна додати до овочів обсмажені ребра — так ви отримаєте дуже ситну страву», — говорить Євген Клопотенко.
Готуємо печеню з гарбуза
Інгредієнти:
300 г картоплі почищеної
300 г кореня селери почищеного
300 г гарбуза почищеного
1 морквина
1 ріпчаста цибулина
2 гілочки чебрецю
духмяний перець до смаку
3 зубки часнику
оливкова олія
петрушка
лавровий лист
Печеня з гарбуза: покроковий рецепт
Готуємо овочевий бульйон. Цибулю і моркву обсмажуємо на невеликому вогні. Коли овочі стануть м’якими, викладаємо їх у каструлю з водою. Туди ж додаємо перець, лавровий лист, сіль і петрушку.
Гарбуз, корінь селери та картоплю нарізаємо середніми кубиками і викладаємо на деко, яке потрібно попередньо змастити оливковою олією.
Солимо, додаємо гілочки чебрецю, а також часник, який потрібно попередньо розчавити ножем. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо близько 40 хвилин. Періодично відкриваємо духовку, перемішуємо овочі й додаємо до них по кілька черпаків овочевого бульйону.