«Пахлава — це той рецепт, коли здається, що потрібно провести на кухні добу, а до цього років 15 років набиратися досвіду. Але насправді рівень складності: легко і від сили хвилин 20 на всю підготовку», — розповідає украинска food-блогерка Яна Станішевська.
Для приготування пахлави знадобиться:
1 пак. тіста філа;
300 г будь-яких улюблених горіхів (у мене фісташки та пекан);
1 склянка меду;
1/2 склянки цукру;
1/5 склянки води;
1 пак. вершкового масла
Як готувати пахлаву:
1. Розтоплюємо олію, а горіхи подрібнюємо блендером у крихту.
2. Беремо форму за розміром тіста і починаємо збирати пахлаву.
3. Викладаємо лист тіста і змащуємо розтопленим маслом, так повторюємо 3-4 рази поспіль.
4. На 3-4-й шар висипаємо 1/3 горіхів і трохи збризкуємо маслом зверху.
5. Знову 3-4 шари тіста, змащених маслом, і знову ж таки горіхи й так повторюємо стільки разів, скільки душі завгодно до бажаної висоти пахлави.
6. Завершуємо все 3-4 листочками тіста, верхній шар теж змащуємо олією.
7. Беремо дуже гострий ніж і розрізаємо прямо у формі на трикутнички/квадратики, прорізаючи пахлаву до останнього шару.
8. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин за температури 175-180°C.
9. У цей час готуємо сироп, яким потрібно буде залити пахлаву відразу ж, як дістанете її з духовки.
10. Для сиропу: мед, цукор та воду змішуємо в сотейнику і доводимо до кипіння, потім додаємо 50 г вершкового масла та на мінімальному вогні тримаємо ще близько 5 хвилин. Готово!
11. Дістаємо пахлаву, заливаємо сиропом і залишаємо просочуватися до її охолодження.