«Саме час розслабитися в колі близьких і, попиваючи ароматний глінтвейн, розмовляти про приємні дрібниці. Варіант приготування, який я пропоную, — це вдосконалена версія, яку я придумав, коли ми з друзями відпочивали в Карпатах. А потім я вирішив, що було б здорово по аналогії з коктейлями в кокосах, які п’ють на Карибах, налити глінтвейн в яблуко. Це красиво, незвично і робить смак самого напою більш насиченим. І так ідеально для веселої компанії, з якою ви зібралися суботнього вечора», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати глінтвейн в яблуці
Інгредієнти:
0,7 л вина (червоного сухого)
3 шт. перцю духмяного (горошком)
10 г ванильного цукру
2 шт. кориці (в паличках)
3 зерна кардамону
2 зірочки анісу
30 г ізюму
0,5 шт. апельсину
апельсинова цедра (половини апельсину)
0,5 шт. яблука
1 ст. л. меду
4-6 шт. яблук (для презентації)
Глінтвейн в яблуці: покроковий рецепт
Вино переливаємо в каструлю і додаємо всі інгредієнти, перемішуємо. Доводимо до кипіння та варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Даємо трохи охолонути, додаємо мед, перемішуємо. Яблука для презентації моємо, вирізаємо середину (акуратно, щоб не пошкодити яблуко). Розливаємо глінтвейн в яблука.