Осінній рецепт: смачний глінтвейн в яблуці

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Саме час розслабитися в колі близьких і, попиваючи ароматний глінтвейн, розмовляти про приємні дрібниці. Варіант приготування, який я пропоную, — це вдосконалена версія, яку я придумав, коли ми з друзями відпочивали в Карпатах. А потім я вирішив, що було б здорово по аналогії з коктейлями в кокосах, які п’ють на Карибах, налити глінтвейн в яблуко. Це красиво, незвично і робить смак самого напою більш насиченим. І так ідеально для веселої компанії, з якою ви зібралися суботнього вечора», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати глінтвейн в яблуці

Інгредієнти:

0,7 л вина (червоного сухого)

3 шт. перцю духмяного (горошком)

10 г ванильного цукру

2 шт. кориці (в паличках)

3 зерна кардамону

2 зірочки анісу

30 г ізюму

0,5 шт. апельсину

апельсинова цедра (половини апельсину)

0,5 шт. яблука

1 ст. л. меду

4-6 шт. яблук (для презентації)

Глінтвейн в яблуці: покроковий рецепт

Вино переливаємо в каструлю і додаємо всі інгредієнти, перемішуємо. Доводимо до кипіння та варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин.

Даємо трохи охолонути, додаємо мед, перемішуємо. Яблука для презентації моємо, вирізаємо середину (акуратно, щоб не пошкодити яблуко). Розливаємо глінтвейн в яблука.

 

 


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали