Обмірковуючи сезонні рецепти, я все думав, що б таке вибрати, щоб ви здивувалися. А потім мене осяяло: паста з грибами в гарбузі — це так смачно й ефектно! Вона виходить такою соковитою та ароматною, що, я думаю, це найкращий спосіб подачі пасти в принципі. Тому, якщо хочете здивувати близьких чи друзів, сміливо готуйте страву за цим рецептом», — каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти на 1 порцію:
• 1 маленький круглий гарбуз
• 125 г макаронів спагеті
• 5 г вершкового масла
• 3 зубчики часнику
• 1 ст. л. рослинної олії
• 100 г грибів (білих або печериць)
• 50 мл білого сухого вина
• 30 г пармезану
Спосіб приготування:
1. Гарбуз вимийте й обітріть насухо. Зріжте «кришечку» і дістаньте м`якоту з насінням. Натріть усередину гарбуза вершкове масло і покладіть туди розчавлені ножем зубчики часнику. Запікайте гарбуз протягом 20 хвилин за температури 180 градусів.
2. Спагеті відваріть до готовності згідно з інструкцією в підсоленій воді.
3. Гриби вимийте й наріжте невеликими шматочками. На сковороді розігрійте олію та обсмажте розчавлений зубчик часнику протягом 30 секунд. Додайте гриби й обсмажте до золотистої скоринки. Влийте вино і дайте йому випаруватися, посоліть і поперчіть.
4. Додайте в сковороду з грибами відварені спагеті та перемішайте протягом однієї хвилини. Зі стін гарбуза зніміть кілька ложок м`якоті. У гарбуз викладіть спагеті з грибами, посипте тертим пармезаном і додайте гарбузову м`якоту.