Ода весні: готуємо карпаччо з артишоків

Свіжа закуска на швидку руку

Сьогодні готуємо одну з улюбленіших закусок серед італійок — карпаччо з артишоків. Вам знадобиться зовсім небагато продуктів, щоб зробити цю небанальну та дуже естетську страву на швидку руку.

Інгредієнти:

4 артишоки 

1 лимон + 1/2 лимона

2 ст. л. оливкової олії

8 листочків м`яти

20 г пармезану або сиру грана падано

Приготування:

Вичавіть перший лимон. У великій мисці змішайте лимонний сік з водою та кількома кубиками льоду. З артишоків видалити перші два ряди листя. Гострим ножем зрізати верхівки листя й тонко нарізати серцевини. Одразу занурюємо їх у крижану воду з лимоном.

Вичавити 1/2 лимона. Злити воду з артишоків і змішати їх з оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перцем. Залишити маринуватися на 10 хвилин у прохолодному місці. Дрібно нарізати м`яту, натерти пармезан або грана падано.

Подавати артишоки, посипавши їх м`ятою та натертим сиром.


Реклама

Популярні матеріали

Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Які шуби носити цієї зими: стильні ідеї з подіумів та пропозиції...


Корифеї українського театру — як вони вплинули на відродження...


Читайте також
Популярні матеріали