«На багатьох іноземних кулінарних сайтах можна зустріти поєднання інжиру з беконом. У закусках, салатах, а іноді просто запечені разом. Виходить дуже смачно. Я вирішив зробити український варіант цієї закуски і приготував запечений інжир із салом. Узяв найніжніше, яке тільки можна знайти на ринку. І обов’язково з невеликою м’ясною прожилкою. Додав трохи чорного перцю для аромату й отримав чудову закуску», — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати запечений інжир із салом
Інгредієнти:
4 шт. інжиру
50 г сала (з прожилками м’яса)
1-2 дрібки свіжомеленого чорного перцю
сіль до смаку
Запечений інжир із салом: покроковий рецепт
Інжир вимийте, обсушіть і розріжте на дві частини. Духовку розігрійте до 180 градусів.
Сало наріжте невеликими тоненькими шматочками. Для приготування страви обов’язково беріть ніжне сало з м’ясними прожилками.
Викладіть інжир на деко, застелене пергаментом, або у форму для запікання і покладіть зверху по невеликому шматочку сала.
Посипте свіжомеленим перцем і додайте зовсім трохи солі. Поставте в розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки сало злегка не підрум’яниться. Смачного!