«Для підняття настрою пропоную вам приготувати апельсиновий пиріг. Рецепт дуже легкий і всі інгредієнти досить прості. Апельсини для приготування можна брати будь-які», — говорить Яна Станішевська.
Вам знадобляться:
Сироп, в якому ви будете варити апельсини:
1/3 частина цукру
1/2 частини води
Сік половини апельсина та 3-4 апельсина для нижнього шару.
Готуємо сироп:
Цукор, воду та сік змішуємо, доводимо до кипіння, а потім додаємо туди нарізані кружечками апельсини. Варимо три хвилини на маленькому вогні, а потім 10 хвилин вони там лежать – готово! Викладаємо їх на дно форми на пергаментний папір, і вони залишаються чекати.
Для тіста:
3 яйця
200 г цукру
60 г кефіру чи йогурту
160 г олії
165 г борошна та 6 г порошку для випічки (розпушувача)
2 ч. л. натертої цедри
2 ст. л. сіку апельсину
Ваніль по бажанню
Готуємо:
Змішуємо яйця та цукор, збиваємо до білої маси (хвилини дві). Потім додаємо олію, йогурт чи кефір, цедру, сік та ваніль (опціонально) все дуже добре вимішуємо.
Потім додаємо борошно та пекарський порошок, знову вимішуємо, і тісто готово. Заливаємо його на апельсини і відправляємо в духовку. Випікаємо 35-40 хвилин при 180 °C.
По бажанню ще робимо сироп, щоб залити потім наш пиріг та апельсини на ньому.
Беремо сироп, який залишився з першої частини рецепту, додаємо 1/3 ст.л. соку та 1/3 ст.л. цукру. Варимо хвилин 15 на маленькому вогні (має уваритися). Коли пиріг буде готовий, дістаємо його з форми та поливаємо трохи сиропом. Готово!