Наполеон, який приготує навіть новачок

Простий покроковий рецепт

Сьогодні ми готуємо наполеон разом з українською food-блогеркою Оленою Токаренко. Цей покроковий рецепт наполеона дуже простий, проте приготування займає трішки більше часу, ніж на випічку інших тортів. Але запевняємо: результат того вартий!

Тісто:

400 г вершкового масла (дуже холодного)

650 г муки 

150 г холодної води 

2 яйця

1 ст. л. оцту

2 ст. л. коньяку

дрібка солі

Крем: 

1,5 л молока

7 жовтків

360 г цукру

1 пакетик ванільного цукру

110 г муки

150-200 г масла (кімнатної температури)

Рецепт наполеона:

Спочатку робимо тісто (краще за день до випікання). 

В стакані змішуємо воду, яйця, оцет, коньяк та сіль. Окремо в чашу комбайна насипаємо муку та ріжемо масло на кубики. Все ріжемо в комбайні ножами, щоб вийшла мілка крихта. Або це все можна зробити вручну: насипати муку гіркою на стіл, зверху потерти дуже холодне масло на тертушку та все розтерти руками.

Після цього в мучну суміш вилити яєчну суміш і все швидко перемішати. Тепер залишити тісто на ніч у холодильнику. 

Через 12 годин можна випікати. Ділимо тісто на 12 частин, розкочуємо тоненько та вирізаємо круг діаметром 26 см. І робимо дірочки вилкою, щоб тісто не надувалося. Те, що обрізали, теж випікаємо — це буде на посипку торта. Розкочувати коржі краще на столі, притрушеному мукою, потім перекладаємо на пергамент та деко. Випікати при температурі 200 С хвилини 4-5, час випікання залежить від вашої духовки.

Крем краще зробити завчасно, щоб він встиг охолонути. 

Закип’ятити молоко. Поки молоко закипає, в іншу велику каструлю  покласти 7 жовтків, цукор та ванільний цукор, все перемішати і додати 50 грамів молока — це для полегшення перемішування.

Потім додаємо просіяну муку до жовтків і теж перемішуємо. Для полегшення можна додати ще 50 грамів молока. Коли молоко закипіло, виливаємо його малими порціями в суміш із жовтків, і зразу перемішуємо.

Ставимо це все на вогонь і не перестаємо помішувати до закипання крему. Виключаємо вогонь, додаємо 30 грамів масла і перемішуємо. Накриваємо крем плівкою в контакт з кремом та залишаємо до повного охолодження.

Коли крем повністю вихолов, збиваємо масло міксером та по 1 столовій ложці додаємо у крем. Гарно збиваємо. Крем для наполеона готовий!

Збирання торта:

Кладемо по 2 ст. л. крему на корж. Гарно перемазуємо. Останній корж притискаємо трохи руками, щоб все уляглось. Посипаємо крихтами та даємо настоятися 12 годин. 

З цього набору продуктів вийде торт вагою 2,6 кг. Можна все розділити на 2.

Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали