На столичному Печерську відкрився новий ресторанний комплекс

Днями у Києві відбулося відкриття ресторанного комплексу Fenix   

Більш ресторанного місця точно не придумаєш... Коли у 1962 році зводили будинок на Печерську, на першому поверсі було запроектовано приміщення саме під заклад громадського харчування. Тут багато років поспіль працювали ресторани «Еврика», пізніше «Казбек». 

У сучасного Fenix, як у справжнього птаха, два крила, два заклади – ресторани з паназіатською та італійською кухнями. Можна сказати, що такий собі дует Dolce & Gabbana в ресторанному середовищі Києва. 

Східна частина ресторану зустрічає гостей 12 мідними фігурами, привезених з Китаю, які символізують символи зодіакального календаря. Шеф-кухар паназіатської частини Fenix Сергій Байсаревич воліє працювати в техніці fusion, поєднуючи різні кулінарні напрямки.

Нас, журналістів, запросили стати першими відвідувачами комплексу, а саме поснідати у осередку сонячної Італії, де головує шеф Стефано Антоніоллі. 

Всі були у захваті від аутентичного духу південної країни, що переданий багатьма елементами та деталями інтер’єру. Кондитерська вітрина заповнена традиційними італійськими солодощами. Окремо розташована зона у вигляді міні-ринку з фермерськими овочами та зеленню. Поруч – лавка з м`ясними делікатесами, яка нагадує затишний сімейний магазин десь у передмісті Парми.

Облаштована й вітрина зі свіжою рибою. Відчуття такі, що буцімто подорожуєш Амальфітанським узбережжям.

Живі оливкові дерева у залі закладу нагадують пейзажі південної провінції Апулії, а як підеш за ароматом свіжоспеченого хлібу, то натрапиш на стійку, за якою його випікають та нарізають для гостей. 

Звісно, що у закладі є й піч. Вона справжнє серце італійської частини Fenix, яку привезли з Неаполю, батьківщини піци. 

“Наша мета  — познайомити гостей з оригінальною кухнею Італії в авторській інтерпретації. У ресторані бабусині рецепти зустрічаються з творчими кулінарними експериментами, які дозволяють поєднати багаторічні традиції і сучасні техніки, удосконалюючи смак і презентацію кожної страви.” — розповідає про місію італійського закладу Стефано.

Крім вишуканих страв гостей дивуватимуть живим класичним вокалом, інструментальними концертами, а також сучасної оперою. Цікаво, що італійська частина ресторанного комплексу Fenix запрошує гостей на авторські сніданки з 8:00, а от паназіатська буде відкрита лише на вечерю, з 18:00. 


 


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали