Замість банальних страв на вечерю спробуйте міланську класику — ризото. Це одна з улюблених страв самих італійців, яка готується досить просто. Якщо ви хочете більш ситний варіант — додавайте рвану яловичину або морепродукти.
Рецепт ризото
Що потрібно для ризото
Інгредієнти для ризото:
300 г рису для ризото
1,25 л курячого або яловичого бульйону
100 мл білого вина
1 цибулина
50 г тертого пармезану
2 щіпки меленого шафрану
75 г вершкового масла
Спосіб приготування ризото:
- Влийте 100 мл бульйону в маленьку каструлю і доведіть до кипіння. Додайте шафран і зніміть із вогню.
- Частину бульйону, що залишилася, доведіть до кипіння в окремій каструлі. Цибулю очистьте і подрібніть.
- Розтопіть половину об`єму вершкового масла в сотейнику з антипригарним покриттям і обсмажте цибулю.
- Всипте рис і обсмажуйте протягом 5 хв. Вливайте бульйон у 5-6 заходів: перш ніж додати наступну порцію, переконайтеся, що попередня вбралася.
- В останню чергу влийте бульйон із шафраном.
- Додайте вершкове масло, перемішайте, всипте пармезан і перемішуйте протягом 30 с. Накрийте та дайте настоятися протягом 2 хвилин.