Міланський рецепт: класичний ризото

Страва італійської кухні, яка подобається всім

Замість банальних страв на вечерю спробуйте міланську класику — ризото. Це одна з улюблених страв самих італійців, яка готується досить просто. Якщо ви хочете більш ситний варіант — додавайте рвану яловичину або морепродукти.

Рецепт ризото

Що потрібно для ризото

Інгредієнти для ризото:

300 г рису для ризото

1,25 л курячого або яловичого бульйону

100 мл білого вина

1 цибулина

50 г тертого пармезану

2 щіпки меленого шафрану

75 г вершкового масла

Спосіб приготування ризото:

  1. Влийте 100 мл бульйону в маленьку каструлю і доведіть до кипіння. Додайте шафран і зніміть із вогню.
  2. Частину бульйону, що залишилася, доведіть до кипіння в окремій каструлі. Цибулю очистьте і подрібніть.
  3. Розтопіть половину об`єму вершкового масла в сотейнику з антипригарним покриттям і обсмажте цибулю.
  4. Всипте рис і обсмажуйте протягом 5 хв. Вливайте бульйон у 5-6 заходів: перш ніж додати наступну порцію, переконайтеся, що попередня вбралася.
  5. В останню чергу влийте бульйон із шафраном.
  6. Додайте вершкове масло, перемішайте, всипте пармезан і перемішуйте протягом 30 с. Накрийте та дайте настоятися протягом 2 хвилин.

Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Поза трендами: самобутні прикраси в техніці Мокуме ґане від...


Читайте також
Популярні матеріали