«Часом хочеться простих і перевірених кулінарних рішень: зрозумілі інгредієнти та приємний смак. Простий салат з тунцем — це легка страва на обід чи вечерю, інгредієнти до якої можна купити навіть у найменшій крамничці біля дому. А от заправка вінегрет робить салат цікавішим, аж трішки вишуканим. Якщо ж ви любите салати з мінімальним смаком соусів, інший наш салат із тунцем і шпинатом — до ваших послуг», — радить талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Цей салат з яйцями та томатами поєднує в собі чимало користі. Річ у тім, що шпинат вважається одним із найкорисніших продуктів взагалі й для підтримки та втрати ваги зокрема. У тунці є чимало необхідних омега-3 жирних кислот, котрі наш організм не здатен виробляти самостійно. Томат забезпечує вміст клітковини в страві, а яйця — білку. Окрім того, корисні жири є також і в соняшниковому насінні, котре можна використати для прикраси. Страва виходить не тільки дуже смачна, але й збалансована за харчовим профілем.
Як приготувати салат із тунцем і яйцями
Інгредієнти:
Для салату:
2 яйця
1 ст. л. олії
1 томат
185 г консервованого тунця (1 банка)
65 г бейбі-шпинату
15 г соняшникового насіння
Для заправки:
4 ст. л. олії
1 ч. л. гірчиці
1 ст. л. червоного винного оцту
Простий салат із тунцем: покроковий рецепт
- У сотейник налийте окріп, покладіть 2 яйця кімнатної температури та варіть 8 хвилин після закипання. Готові яйця перекладіть у холодну воду, охолодіть і очистьте. Наріжте начетверо.
- Томат наріжте часточками нашестеро. Якщо тунець консервований чималими шматками, злегка розімніть його виделкою.
- Зробіть соус вінегрет: змішайте до однорідності 4 ст. л. олії, 1 ч. л. гірчиці та 1 ст. л. винного оцту.
- У тарілку викладіть бейбі-шпинат, 185 г консервованого тунця, яйця і томати. Заправте соусом, перемішайте й подавайте, притрусивши насінням.