Літній сніданок: фрітата з овочами та сиром

Знаменитий італійський омлет-запіканка

«Сьогодні будемо готувати фрітату — італійський омлет-запіканку з овочами та сиром. Я готувала її тільки з білків, оскільки вони у мене залишилися після випікання пасок. Але взагалі фрітату зазвичай готують із цілих яєць. Даю обидва варіанти в списку інгредієнтів, а ви вибирайте. Я використовувала овальну форму 22х15 см, цієї кількості інгредієнтів вистачає на круглу форму близько 20 см у діаметрі. Якщо хочете зробити фрітату у більшій формі, сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів», — каже food-блогерка Олена Сагун.

Покроковий рецепт фрітати

Для приготування вам знадобиться:

4 білки або 3 середніх яйця

5-6 помідорів чері + пару штук для прикраси (замість чері можна взяти 1 звичайний помідор)

половина середнього солодкого перцю (близько 100 г)

невеликий пучок петрушки (близько 50 г)

невеликий пучок зеленої цибулі (десь 3-4 пера)

100 г свіжого шпинату

50 г тертого твердого сиру

1 ч. л. суміші будь-яких сухих трав (я брала французькі)

сіль, перець до смаку

ваша улюблена рослинна олія для смаження

Готуємо літній сніданок:

  1. Усе просто: дрібно нарізаємо всю зелень, перець, помідори. Ставимо сковорідку на слабкий вогонь, наливаємо олію, відправляємо на сковорідку зелень і перець, тушкуємо, помішуючи, хвилин 5-7, поки перець не стане трохи м`яким. Потім додаємо суміш трав і помідори, перемішуємо і тушкуємо ще хвилини три, щоб випарувалася зайва рідина. Солимо, перчимо на смак, знімаємо з плити.
  2. В окрему місткість виливаємо білки або яйця, злегка перемішуємо виделкою, щоб маса стала однорідною. Висипаємо туди ж тертий сир, перемішуємо. Додаємо тушковані овочі, ще раз перемішуємо.
  3. Змащуємо форму для запікання рослинною олією, переливаємо в неї яєчно-сирно-овочеву суміш, викладаємо зверху нарізані кружальцями помідори та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. 
  4. Примітка: якщо у вас сковорідка зі знімною ручкою або якщо ручка незнімна металева, ви можете запікати фрітату прямо в ній.
  5. Я запікала десь 30 хвилин, але ви орієнтуйтеся за своєю духовкою. Фрітата має добре схопитися.
  6. Готову фрітату їмо теплою. Можна на сніданок, можна на вечерю — все за вашим бажанням.

Реклама

Популярні матеріали

Образ дня: Мадонна показує, як носити трендову шубу від...


Святковий wishlist популярних українських візажисток


Empowering Year: Наталія Яроменко в ексклюзивному інтерв’ю для...


Читайте також
Популярні матеріали