«Хмиз» — улюблені ласощі з дитинства, але його класично обсмажують в олії. Ми ж випікатимемо в духовці, що як мінімум –50% калорійності. І до цього ж дуже швидко», — запевняє food-блогерка Яна Станішевська.
Instagram: @stanishevska
Для тіста нам потрібно:
200 г борошна
1 ст. ложка цукрової пудри
дрібка солі
2 жовтки
3–4 ст. ложки сметани (я брала 20%)
35 г вершкового масла з морозилки
цукрова пудра для присипки
Готуємо «хмиз»
Борошно змішуємо з цукровою пудрою та сіллю. Просіюємо. Туди натираємо вершкове масло (тому воно потрібне холодним) і перемішуємо пальцями до крихт. Додаємо жовтки і знову перемішуємо, а наприкінці додаємо сметану і швидко замішуємо (хвилини 1,5–2), щоб тісто не почало нагріватися від тепла рук. Воно виходить щільне, але дуже еластичне.
Ділимо на 4 частини і кожну по черзі дуже тонко розкачуємо, чим тонше — тим ніжніше буде тісто.
Нарізаємо смужками, ромбиками і викладаємо на пергамент на деко. Ставимо все в духовку, розігріту попередньо до 180°С на 8–9 хвилин. Ще гарячим посипаємо цукровою пудрою. Вуаля!
Разом — максимум 20 хвилин на все.
Головне: тісто потрібно випікати одразу, воно не підходить для зберігання — це його єдиний мінус.