«Пироги з листкового тіста — це така собі чарівна паличка на кухні. Бо тут усе максимально просто — треба розморозити тісто та загорнути у нього будь-яку начинку. Усе, смачна вечеря готова. А загортати у тісто можна все що завгодно: і м’ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Усе вийде смачно. От і я вирішив не заморочуватися та просто приготувати смачний закритий пиріг з курячими стегнами та печерицями. Це поєднання — одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Аби трохи підсилити смак начинки, я додав листя базиліку, а для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло дуже ароматно та смачно.
Але варто звернути увагу на те, що для начинки я обрав саме філе стегна, воно зробить смак більш насиченим та водночас не пересушить страву. Я купив філе стегна, бо воно одразу без шкірки та кісток. Це дуже зручно, бо треба лише дістати м’ясо з упаковки та нарізати. Ви зекономите час та зусилля, адже, якщо купити звичайні стегна, потрібно буде відділити м’ясо від кісток та відокремити шкірку. Тож спробуйте знайти вже готовий продукт. Та й узагалі я вже давно впевнився, що дієтичне куряче м’ясо — чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину порівняно, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше. Також укотре закликаю вас купувати фасоване м’ясо від перевірених виробників, якщо ж обираєте нефасоване, то купуйте лише у фірмових магазинах, де якість також контролюється виробником», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати пиріг з куркою та печерицями
Інгредієнти:
500 г прісного листкового тіста
500 г філе стегна
2 цибулини
400 г печериць
300 г твердого сиру
5 гілочок базиліку
2 яйця
2 ст. л. кунжуту
4 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець до смаку
Як приготувати ідеальний закритий пиріг з листкового тіста: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачного та ароматного закритого пирога з курячих стегон з печерицями та базиліком. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Очистьте цибулину та наріжте її невеличкими кубиками.
Філе курячих стегон без шкірки та кісток наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. Якщо ви придбали курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м’ясо.
Ретельно вимийте 400 г печериць та наріжте такими самими кубиками, як і м’ясо.
Обсмажте на одній пательні на 2 ст. л. соняшникової олії цибулю з грибами, доки з грибів не випарується волога, додайте трохи солі та перцю.
Окремо на 2 ст. л. олії обсмажте курку з додаванням солі та перцю до золотавої скоринки. Дайте начинці охолонути.
Розморозьте листкове тісто. Присипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто у пласт, розкачуючи лише вздовж на 1-1,2 м, а ширину залиште такою, як була.
Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та змішайте у мисці з куркою та смаженими грибами із цибулею. Добре перемішайте.
Викладіть начинку на тісто, трохи змістивши від центру.
Відділіть листочки від 5 гілочок базиліку та викладіть зверху на начинку.
Меншою частиною тіста накрийте начинку та далі скрутіть у рулет.
Готовий рулет загорніть у формі «равлика» та змастіть яйцем з усіх боків, посипте 2 ст. л. кунжуту. Випікайте пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин.