Курка по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком: простий рецепт

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Мені імпонує східна кухня. Одна з причин — це божественне поєднання спецій та натурального йогурту. Саме воно надихнуло мене на сьогоднішню страву — готуватимемо курку по-індійськи з йогуртом. Я вам уже давав рецепт курки з овочами, а сьогодні вирішив зробити легкий гарнір із зеленого горошку. Трохи вершкового масла та лимонного соку з цедрою — і горошок просто тане в роті. Що ж до самої курки, то я взяв філе. Воно має чудові поживні властивості, але завжди хочеться приготувати його так, щоб зробити м’ясо якомога соковитішим. І я вигадав, як це зробити. Зазвичай соус подають із уже готовим м’ясом, а цього разу ми запікатимемо куряче філе відразу з соусом на основі йогурту, спецій та томатного соку. Вийшло просто і напрочуд смачно!», — каже Євген Клопотенко .

Як приготувати курку по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком

Інгредієнти:

2 курячих філе

200 мл натурального йогурту

200 мл томатного соку

25 г вершкового масла

за смаком спеції до курки

за смаком паприка

300 г зеленого горошку

1 лимон (1 ст. л. соку + цедра)

за смаком сіль

Курка по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком: покроковий рецепт

Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту та 200 мл томатного соку. Трохи посоліть. Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте.

Куряче філе зачистіть від жиру та плівок і викладіть у миску до соусу. Трохи перемішайте, щоб соус добре розподілився.

Перекладіть курку у форму для запікання і полийте соусом, що залишився. Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.

Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб його швидко розморозити. Потім злийте воду.

Розтопіть у сотейнику або сковороді 25 г вершкового масла і полийте ним горошок.

Злегка посоліть і полийте лимонним соком, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху — куряче філе, полийте соком, що залишився у формі.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали