Кунжутне печиво до чаю: простий рецепт

Готуємо веганський десерт з food-блогером Ганною Пундак

«Сьогодні готуємо кунжутне печиво до чаю. Воно швидке в приготуванні, з доступних продуктів, багате кальцієм і, звісно, дуже смачне», — ділиться food-блогер Ганна Пундак.⠀

Інгредієнти:

• 250 г ЦЗ борошна

• 100 г тростинового цукру 

• 80 г смаженого сезаму

• 1/2 ч. л. солі

• 1/2 ч. л. соди

• 50 г кокосової олії

• 100 г холодної води/рослинного молока

* Цукор можна замінити на будь-який інший.

Instagram: @hanna_veganna

Приготування:

1. Поєднати борошно, кунжут, цукор, соду і сіль. Змолоти це все у блендері (необов’язково ідеально, але насіння має бути покришене, щоб пустило запах і масло).

2. Кокосову олію розтопити. Вона не повинна бути гаряча.

3. Поєднати всі складники і замісити тісто руками. Воно має бути клейке, але не рідке. Відставити в холодильник на 30 хв.

4. Розігріти духовку до 180°C.

Instagram: @hanna_veganna

5. Охолоджене тісто сформувати в кулики за допомогою ложки і зволожених рук. Має вийти 18-20 штук. Викласти на пергамент, легко притиснути пальцями чи виделкою (я зробила ще візерунок) і випікати 17-20 хв.

6. Остудити печиво. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали