«Сьогодні готуємо кунжутне печиво до чаю. Воно швидке в приготуванні, з доступних продуктів, багате кальцієм і, звісно, дуже смачне», — ділиться food-блогер Ганна Пундак.⠀
Інгредієнти:
• 250 г ЦЗ борошна
• 100 г тростинового цукру
• 80 г смаженого сезаму
• 1/2 ч. л. солі
• 1/2 ч. л. соди
• 50 г кокосової олії
• 100 г холодної води/рослинного молока
* Цукор можна замінити на будь-який інший.
Instagram: @hanna_veganna
Приготування:
1. Поєднати борошно, кунжут, цукор, соду і сіль. Змолоти це все у блендері (необов’язково ідеально, але насіння має бути покришене, щоб пустило запах і масло).
2. Кокосову олію розтопити. Вона не повинна бути гаряча.
3. Поєднати всі складники і замісити тісто руками. Воно має бути клейке, але не рідке. Відставити в холодильник на 30 хв.
4. Розігріти духовку до 180°C.
Instagram: @hanna_veganna
5. Охолоджене тісто сформувати в кулики за допомогою ложки і зволожених рук. Має вийти 18-20 штук. Викласти на пергамент, легко притиснути пальцями чи виделкою (я зробила ще візерунок) і випікати 17-20 хв.
6. Остудити печиво. Смачного!