Крем-суп з грибами: білими, гливами та печерицями

Дуже смачний та ароматний

«У світі існує величезна кількість різноманітних супів. Один з найбільш поширених — це крем-суп, густий суп із додаванням вершків чи молока. Крем-супи можна готувати як з м’ясних продуктів, так і з овочів та грибів, існують навіть фруктові крем-супи. Інколи крем-супи використовують не просто як основну повноцінну страву, а як основу для подальшого приготування страв, наприклад густого соусу для пасти. Подавати такі супи можна і гарячими, і холодними», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати грибний крем-суп

Інгредієнти:

Для супу:

200 г печериць

200 г глив

1 цибуля

150 г вершків

100 мл бульйону (який ми приготуємо)

2 ст. л. оливкової олії

20 г вершкового масла

сіль і перець до смаку

Для бульйону:

10 г сушених білих грибів

50 г кореня селери

1 лавровий лист

3 горошини духмяного перцю

1 л води

сіль до смаку

Крем-суп з грибами: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування грибного крем-супу.

Наріжте 50 г кореня селери великими кубиками. Наберіть в сотейник 1 л води, додайте 10 г сушених білих грибів, селеру, лавровий лист і 3 горошини духмяного перцю, посоліть до смаку. Доведіть до кипіння, потім варіть на невеликому вогні 15 хвилин.

Помийте по 200 г печериць і глив. Наріжте гриби довільними шматочками.

Очистьте цибулину й наріжте дуже дрібними кубиками.

Розігрійте пательню з 2 ст. л. оливкової олії та 20 г вершкового масла. Викладіть цибулю і смажте приблизно 2 хвилини, поки вона не стане м`якою.

Викладіть до цибулі на пательню гриби і додайте сіль до смаку. Тушкуйте на середньому вогні, поки гриби не стануть м`якими, приблизно 7 хвилин.

Вийміть шумівкою з бульйону селеру і спеції. Білі гриби залиште, вони посилять смак супу.

Додайте в сотейник до бульйону смажені гриби з цибулею.

Перебийте все за допомогою занурювального блендера.

Додайте 150 мл вершків. Перемішайте, поверніть на плиту і варіть ще 2 хвилини після закипання. Додайте сіль і перець, якщо потрібно.


Реклама

Популярні матеріали

Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як і...


Читайте також
Популярні матеріали