Крем-суп із запеченого гарбуза із соусом песто і пармезановим чипсом

Готуємо зігрівальну та ситну страву

«Осінь — пора гарячого какао, теплих пледів і затишних светрів. А також — пора гарбуза, який так чудово запікати в духовці з травами і часником, а потім готувати з нього суп. Яскравий, густий і пряний — як перше кохання», — згадує Євген Клопотенко.

Як приготувати крем-суп із запеченого гарбуза

Інгредієнти:

800 г гарбуза

200 мл вершків (жирність 33%)

50 г меду

сіль та перець до смаку

1 ст. л. насіння гарбуза

50 г базиліку (або естрагону)

50 г кедрового горіха

50 г пармезану

50-60 мл оливкової олії

3 зубки часнику

Крем-суп із запеченого гарбуза із соусом песто і пармезановим чипсом: покроковий рецепт

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Гарбуз чистимо і нарізаємо великими кубиками. Викладаємо на деко гарбуз і часник, поливаємо розтопленим медом і оливковою олією. Солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

Перекладаємо в чашу блендера або в каструлю, додаємо теплі вершки, перебиваємо блендером до однорідного стану.

Готуємо песто. Для цього кедрові горіхи, зубок часнику, оливкову олію, листя базиліку і сіль перетираємо в пасту в ступі або подрібнюємо в чаші блендера.

Робимо пармезановий чипс. Цей невеликий додатковий штрих надасть супу надзвичайного смаку. Для цього натертий сир викладаємо невеликими гірками на пергамент і запікаємо в духовці за 180°С 15 хвилин. Подаємо суп з насінням гарбуза, пармезановим чипсом і песто.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали