Котлета по-київськи з посіченого курячого фаршу

Легендарна страва з новим смаком

«За стравою ми частіше за все можемо ідентифікувати країну світу, з якої вона походить. Коли ми чуємо про піцу чи тако, ми вже знаємо, що мова йде про Італію чи Мексику. Так само однією з візитівок України окрім борщу можна назвати котлету по-київськи. І саме її ми сьогодні приготуємо.

У класичному варіанті котлета по-київськи готується з курячого філе та смажиться у фритюрі. Я вирішив трохи спростити рецепт і приготувати страву з посіченого курячого фаршу та запекти у духовці, так буде теж соковито та смачно, до того ж іще й корисніше. Головну умову ми зберегли — вершкове масло буде так само витікати з котлети під час розрізання», — каже Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування котлети з посіченого фаршу

Ми й так готуємо котлету по-київськи не за класичним, а за спрощеним рецептом. Але все ж таки дамо вам кілька порад. Вершкове масло ми розрізали на кубики та обкачали у подрібненому кропі. Воно не повинно бути дуже сильно заморожене, але достатньо тверде, аби його можна було зручно нарізати. Також ви можете заздалегідь розм’якшити масло, перемішати з кропом та знову заморозити, а вже потім нарізати кубиками. Можна експериментувати з різною зеленню, додавати часник, паприку чи будь-які інші спеції, що пасують до курячого м’яса. Також за різними варіаціями рецепта всередину додають сир, бекон чи шинку, гриби із цибулею тощо.

Що стосується м’яса, то можна використати вже готовий посічений фарш із курки, а можна приготувати його самостійно. Якщо будете робити фарш самі, то радимо взяти курячі стегна — такий варіант зробить котлету ще смачнішою. Але потрібно видалити кісточку та шкірку, якщо ви не купили стегна вже без них. Також підійде і філе, це трохи простіше, але смак буде трохи менш насиченим. Аби фарш був саме посіченим, не використовуйте м’ясорубку, а посічіть його гострим ножем. Спочатку наріжте м’ясо шматками, а вже потім кожен з них посічіть більш дрібно.

Як приготувати котлету по-київськи з посіченого курячого фаршу

Інгредієнти:

500 г посіченого курячого фаршу

1 склянка борошна для панірування

1 склянка панірувальних сухарів

2-3 яйця

100 г перемеленого сала

10 гілочок кропу

100 г вершкового масла

сіль та перець до смаку

Котлета по-київськи з посіченого курячого фаршу: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування котлети по-київськи з посіченого курячого фаршу. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

Змішайте у мисці 500 г посіченого курячого фаршу зі 100 г перемеленого сала. Додайте сіль та перець до смаку, перемішайте та відбийте.

Вимийте 10 гілочок кропу та подрібніть зелень ножем. Розділіть 100 г вершкового масла на 6 кубиків. Фарш так само розділіть на 6 рівних частин. Розбийте у миску 2-3 яйця та трохи збийте виделкою.

Обкачайте кубики вершкового масла у подрібненому кропі. На кожну частину фаршу викладіть по шматочку масла з кропом.

Загорніть масло у фарш та сформуйте довгасту котлету. Так само зробіть з кожною частиною фаршу.

Далі запаніруйте кожну котлету в борошні, потім у яйці та в панірувальних сухарях, потім знову в яйці та сухарях. Таким чином у нас вийде подвійна паніровка.

Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставте у духовку запікатися на 20 хвилин за температури 180 градусів.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали