Корисний сніданок: фрітата зі шпинатом

Швидкі рецепти від Євгена Клопотенка

«У модному слові “фрітата” немає нічого незвичайного. Насправді — це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готується він обов`язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м`ясо чи ковбасу. Я пропоную вам приготувати "зелений" омлет — зі шпинатом, зеленою цибулею та зеленим горошком. Прекрасний, соковитий сніданок вам гарантовано», — обіцяє Євген Клопотенко.

Фрітата зі шпинатом: покроковий рецепт

Інгредієнти:

200 г шпинату

4 яйця

4 пера зеленої цибулі

1 ст. л. вершкового масла

60 г сиру (фета або звичайний твердий)

50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого)

2 гілочки кропу

1 ч. л. цукру

за смаком сіль та перець

Фрітата зі шпинатом, або зелений омлет: покроковий рецепт

Яйця збийте в мисці із сіллю та перцем. Сир натріть на великій тертці.

Горошок відваріть протягом трьох хвилин у підсоленій та підсолодженій киплячій воді.

Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи.

Додайте дрібно нарізану зелену цибулю, смажте ще хвилину.

Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипте сиром і відправте на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Під час подачі викладіть другу половину листя шпинату і згорніть омлет удвічі.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали