Корисний сніданок: фрітата зі шпинатом

Швидкі рецепти від Євгена Клопотенка

«У модному слові “фрітата” немає нічого незвичайного. Насправді — це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готується він обов`язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м`ясо чи ковбасу. Я пропоную вам приготувати "зелений" омлет — зі шпинатом, зеленою цибулею та зеленим горошком. Прекрасний, соковитий сніданок вам гарантовано», — обіцяє Євген Клопотенко.

Фрітата зі шпинатом: покроковий рецепт

Інгредієнти:

200 г шпинату

4 яйця

4 пера зеленої цибулі

1 ст. л. вершкового масла

60 г сиру (фета або звичайний твердий)

50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого)

2 гілочки кропу

1 ч. л. цукру

за смаком сіль та перець

Фрітата зі шпинатом, або зелений омлет: покроковий рецепт

Яйця збийте в мисці із сіллю та перцем. Сир натріть на великій тертці.

Горошок відваріть протягом трьох хвилин у підсоленій та підсолодженій киплячій воді.

Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи.

Додайте дрібно нарізану зелену цибулю, смажте ще хвилину.

Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипте сиром і відправте на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Під час подачі викладіть другу половину листя шпинату і згорніть омлет удвічі.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали