«У модному слові “фрітата” немає нічого незвичайного. Насправді — це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готується він обов`язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м`ясо чи ковбасу. Я пропоную вам приготувати "зелений" омлет — зі шпинатом, зеленою цибулею та зеленим горошком. Прекрасний, соковитий сніданок вам гарантовано», — обіцяє Євген Клопотенко.
Фрітата зі шпинатом: покроковий рецепт
Інгредієнти:
200 г шпинату
4 яйця
4 пера зеленої цибулі
1 ст. л. вершкового масла
60 г сиру (фета або звичайний твердий)
50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
2 гілочки кропу
1 ч. л. цукру
за смаком сіль та перець
Фрітата зі шпинатом, або зелений омлет: покроковий рецепт
Яйця збийте в мисці із сіллю та перцем. Сир натріть на великій тертці.
Горошок відваріть протягом трьох хвилин у підсоленій та підсолодженій киплячій воді.
Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи.
Додайте дрібно нарізану зелену цибулю, смажте ще хвилину.
Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипте сиром і відправте на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Під час подачі викладіть другу половину листя шпинату і згорніть омлет удвічі.