Кіш з грибами та шпинатом: простий рецепт від української фуд блогерки

Страва, з якою впорається навіть новачок

Щоб приготувати кіш із грибами та шпинатом у домашніх умовах, українська food-блогерка Олена Сагун використовує форму діаметром 24 см.

Інгредієнти для кіша:

Тісто:

– 250 г борошна

– 100 г холодного вершкового масла

– ½ ч. л. солі

– 1 ч. л. суміші італійських трав

– 10 ст. л. холодної води

Начинка:

– 2 невеликі цибулини

– 100 г свіжого шпинату (або замороженого листового, його можна навіть 200 г)

– 200 г печериць

– сіль, перець до смаку

– 1-2 ст. л. олії для смаження⠀

Заливка:

– 300 г сметани 15-20%

– 2 великі яйця (або 3 менші)

– сіль, перець до смаку⠀

– 3-4 гриби та кілька листочків шпинату для прикраси

Готуємо кіш з грибами:

Насипаємо борошно, трави та сіль у глибоку миску, перемішуємо, натираємо туди ж олію. Руками розтираємо олію з борошном у досить велику крихту. Вливаємо холодну воду, втручаємо її в масляно-борошняну крихту. Тісто почне збиватися у великі грудки, трохи схожі на лахміття. Беремо форму, висипаємо туди грудки тіста і руками притискаємо їх до стін і на дно, формуючи основу для киша. Відправляємо форму в холодильник на 20 хвилин.

Тим часом чистимо цибулю, нарізаємо півкільцями. Нарізаємо гриби четвертинками або дрібнішими. Шпинат я не різала, але можна нарізати. Якщо у вас заморожений шпинат, нічого не треба робити (і розморожувати теж). Розігріваємо сковороду, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкої рум`яності. Додаємо гриби та обсмажуємо разом із цибулею 2-3 хвилини. Додаємо шпинат, гасимо все разом, поки не випарується зайва рідина. Солимо, перчимо, знімаємо з плити.⠀⠀

Дістаємо форму із тестом з холодильника. Кладемо на тісто папір для випічки, зверху насипаємо сухий горох чи рис і відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 10 хв. Потім забираємо папір і вантаж і випікаємо ще 10 хв.

В окремій місткості змішуємо яйця зі сметаною. Додаємо сіль, перець та перемішуємо.

Дістаємо основу із духовки, зменшуємо температуру до 170°С. Викладаємо на основу шпинатно-грибну начинку, виливаємо рідку заливку. Розкладаємо зверху листочки шпинату та нарізані пластинами гриби.

Відправляємо у духовку. Я пекла хвилин 40. Орієнтуйтеся по своїй духовці — начинка має добре застигнути.

Дістаємо киш із духовки, даємо трохи охолонути. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали