Нутріціологиня, експертка зі здорового харчування Лора Філіпова поділилася простим рецептом смачної української страви — кабачкових оладок із зеленню та пармезаном.
Для приготування нам потрібно:
Кабачки середні 2-3 шт.
2 яйця
2-3 ст. л. густого йогурту (2,5-3,2%)
Твердий сир (ідеально пармезан)
1 ст. л. оливкової олії для обсмажування
2 ст. л. борошна твердих сортів пшениці або манки
Сіль, чорний мелений перець
Зелена цибуля, кріп
Як готуємо
Кабачки натираємо на дрібній тертці, добре віджимаємо.
Додаємо яйця, йогурт, дрібнонарізану зелень, сир, посолимо/перчимо і добре вимішуємо.
Додаємо борошно, розмішуємо.
Смажимо на антипригарній сковороді.
Знімаємо на паперовий рушник
Подаємо зі сметаною, йогуртом (можна додати зелень, спеції, часник).