«Часто ви питаєте, що готувати на сніданок, щоб діти їли із задоволенням і готування не забирало б багато часу. Я знаю такий рецепт. Ньоккі — невеликі та смачні картопляні коржики зі шпинатом і томатним соусом. Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мило і якось по-дитячому — «ньоккі». Років 20 тому я був в Італії та помітив, що там ця страва дуже поширена і всі її обожнюють. Немає жодної людини, яка не закохалася б у ньоккі відразу. Спробуйте змінити свій сніданок, і я обіцяю, що ваш ранок стане приємнішим!» — запевняє Євген Клопотенко і додає, що використання в рецепті вершкового масла та яєць залишається на ваш розсуд.
Як приготувати ньоккі зі шпинатом і томатним соусом
Інгредієнти для сніданку:
450 г картоплі
120 г борошна
10 г вершкового масла
1 яйце
30 г шпинату
100 г томатного соку (або консервованих томатів)
1 лавровий лист
2 горошини запашного перцю
сіль та перець до смаку
оливкова олія
Ньоккі зі шпинатом та томатним соусом: покроковий рецепт
Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки та відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем та сіллю.
За допомогою товкачки робимо однорідну масу (пюре), в яку додаємо борошно та яйце. Вимішуємо тісто.
Розкочуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на рівні брусочки. За допомогою виделки притискаємо брусочки та формуємо ньоккі.
У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньоккі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.
Тим часом на сковороду відправляємо шпинат та вершкове масло, тушимо пару хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.
Дістаємо ньоккі шумівкою і кладемо в соус, тушимо пів хвилини, щоб вони просочилися соусом.