Ідеальний соус до будь-яких страв: чатні з помідорів

Готуємо овочеве рагу за 20 хвилин

Чи існує ідеальний соус, який однаково добре підходить до будь-якої страви — з м`яса, риби, овочів? Так! Сьогодні ми приготуємо вегетаріанську страву — чатні з помідорів, яка зробить смак кожного приймання їжі цікавішим. Час приготування чатні становить менш як 20 хвилин, тому його можна вважати рецептом нашвидкуруч.

Інгредієнти для соусу з томатів:

1 кг стиглих червоних помідорів

50 г свіжого імбиру

1 зубчик часнику

4 цибулі шалот

2 ст. л. цукрового піску

2 червоних каєнських перці

0,5 ч. л. меленого кмину

1 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. лимонного соку

сіль

Спосіб приготування

Для 700 г чатні

Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте м`якоту на кубики.

Імбир і часник очистьте, натріть на дрібній тертці. Очистьте цибулю шалот і розріжте кожну цибулину на 4 частини. У сотейнику з антипригарним покриттям розігрійте оливкову олію. Додайте помідори, імбир і часник, цибулю шалот, цукор, влийте лимонний сік і посоліть. Перемішайте і нагрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи.

Перець подрібніть і нагрійте на сковороді разом з кмином. Додайте в чатні, все перемішайте та остудіть. Зберігайте в холодильнику.

У холодильнику чатні можна зберігати протягом тижня. Підходить як приправа до абсолютно будь-яких страв.


Реклама

Популярні матеріали

«Аптечка першої ментальної допомоги»: картки для саморефлексії...


Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Образ дня: Ріта Ора в кутюрній сукні FROLOV у новому епізоді The...


Читайте також
Популярні матеріали