«Сьогодні в Варшаві перший сонячний день за довгий час, який надихнув мене на рецепт з сонячної Італії. Гремолата — це італійська суміш, яка класично додається до смаженого м`яса, риби та морепродуктів. Але також є чудовим додатком до овочів, грибів, замінників м`яса. Особливо смачно гремолата поєднується з грильованими продуктами. Дуже простий додаток, який здатен значно збагатити смак навіть найпростішої страви. Окрім цього гремолата містить багато вітаміну С та заліза», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
Instagram: @hanna_veganna
Інгредієнти:
1 великий пучок петрушки
Цедра з 1 лимону + 2 ст.л. лимонного соку
1-2 зубчики часнику
3 ст.л. оливкової олії
Щіпка солі
*олію можна не додавати, є різні рецепти
Покроковий рецепт:
1. Петрушку дуже дрібно нарізати.
2. Лимон обдати кип’ятком і стерти з нього шкірку (на терці).
3. Часник почистити і теж натерти (на терці).
4. Змішати всі складники і гремолата готова.
⠀