Готуємо вдома: гарячі напої для зими з рецептами

Рецепти смачного фруктового чаю, які легко приготувати вдома. Вони зігріють, наповнять енергією та будуть корисним джерелом вітамінів і мінералів. 

До вашої уваги кілька рецептів гарячих та смачних напоїв від популярної львівської кав`ярні «Світ кави». Вони стануть гідною альтернативою звичному для нас чаю та каві. 

Обліпиховий чай
Інгредієнти: ягоди обліпихи 100 г, скибка грейпфруту, бадьян 2 шт, окріп, цукор за смаком


Свіжу обліпиху з цукром заливаємо кипятком, проварюємо 5-7 хвилин. Даємо охолонути, перетираємо через сито. Взбиваємо в блендері до появи пінки. Переливаємо в чашку, додаємо скибку грейпфруту, пару зірочок бадяну, даємо настоятися 2-3 хвилини. 

Імбирний чай
Інгредієнти: корінь імбиру 30 г, апельсиновий фреш 20 мл, скибка апельсина та лимона, спеції за смаком кардамон/кориця/бадьян/гвоздика, окріп


Натираємо на терці корінь свіжого імбиру, чавимо апельсиновий сік, виливаємо все  в чайник і додаємо скибку лимону, апельсину і спеції на вибір – кардамон, бадьян, корицю чи гвоздику. Підігріваємо воду, не доводячи до кипіння, даємо настоятися 2-3 хвилини.

Чай зі свіжої м’яти
Інгредієнти: кориця в паличках 1 шт, лайм 60 г, м’ята 20 г, окріп 


В чайник кладемо свіжу м’яту, пару скибок лайму, палички кориці і заливаємо гарячою водою. Має настоюватися 5 хв.

Чай з гранату
Інгредієнти: гранат 50 г, гранатовий сік 20 г, цукор тростини, сироп журавлини 15 г, пучок розмарину, скибка яблука, окріп 


Фреш гранату, зернятка гранату, розмарин, сироп з журавлини розігріваємо, додаємо цукор і переливаємо через ситечко у чашку. Прикрашаемо скибкою яблука.

Фото: Gettyimages (5)

 


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали