Готуємо смачну кутю: 5 небанальних рецептів для різдвяного столу

Якщо хочеться поекспериментувати

Кутя з перловки з журавлиною

Рецепт від Євгенія Клопотенка

Інгредієнти:

Перлова крупа – 200-300 г.

Журавлин (сушена) – 50 г.

Лимонний сік (половини лимону) – 0,5 шт.

Мак – 50 г.

Родзинки – 30 г.

Грецькі горіхи – 50 г.

Мед – 1 ст.л.

Покроковий рецепт:

Перлову крупу промийте і замочіть у холодній воді на ніч при кімнатній температурі.

Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.

У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти, добре перемішайте, заправте медом і лимонним соком. Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.

Кутя з булгуру з лаймом

Рецепт від Євгенія Клопотенка

Інгредієнти:

Булгур – 250-300 г.

Журавлина (сушена) – 50 г.

Сок лайму (одного) – 1 шт.

Мак – 50 г.

Родзинки – 30 г.

Грецькі горіхи – 50 г.

Мед – 1 ст. л.

Покроковий рецепт:

Відваріть булгур до готовності (15 хвилин). Відкиньте на друшляк, промийте холодною водою і дайте йому стекти.

Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.

У невелику миску висипте всі інгредієнти, добре перемішайте їх, заправте медом і соком лайму. Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.

Кутя із рису з корицею

Інгредієнти:

Рис – 150 г.

Родзинки – 100 г.

Цукор – 100 г.

Кориця – 20 г.

Покроковий рецепт:

Рис промийте, відваріть у великій кількості води до готовності, відкиньте на друшляк і остудіть.

Родзинки помийте і запарте на 30 хвилин окропом.

У кутю додайте родзинки, цукор, корицю і перемішайте.

Рисова кутя з цукатами

Інгредієнти:

Рис – 250 г.

Цукати – 200 г.

Мигдаль – 100 г.

Цукор – за смаком і за бажанням.

Покроковий рецепт:

Рис промийте, залийте водою (1:3) і варіть до готовності. Потім промийте на друшляку кип`яченою водою.

Мигдаль і цукати подрібніть. Цукор розведіть в невеликій кількості теплої води.

Рис перемішайте з мигдалем і цукатами. Полийте блюдо цукровим сиропом.

Кутя з мигдальним молочком

Інгредієнти:

Суміші круп (пшениця, рис, овес) – 400 г.

Мигдаль – 200 г.

Родзинки – 100 г.

Щіпка солі.

Цукор та мед – за смаком.

Покроковий рецепт:

Зерна промийте і замочіть у холодній воді на ніч.

Потім знову промийте, залийте водою і варіть до готовності. Додайте цукор і сіль. Остудіть.

Мигдаль розтовчіть у ступі і ретельно розітріть в кашку, поступово додаючи теплу кип`ячену воду. Потім процідіть мигдальне молочко через марлю і відіжміть. Додайте мед і перемішайте.

Мигдальне молочко не зберігається довго, тому додавайте його в кутю безпосередньо перед подачею.

Смачної куті та щасливого Різдва!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали