Готуємо піцу з сирними бортиками: простий рецепт від Євгена Клопотенка

40 хвилин і американська піца з хрусткими бортиками у вас на столі

Євген Клопотенко на своєму сайті ділиться секретом коронної італійської страви.

Інгредієнти для піци з сирними бортиками

Для тіста:

300 г Борошно

20 г Дріжджі (пресовані)

180 мл Вода

2,5 ст. л. Оливкова олія (або рослинна)

½ ч. л. Цукор

1 ч. л. Сіль

Для начинки:

2 ст. л. Томатный соус

1 шт. Томат

100 г Оливки (без кісточки, приблизно 1 жменя)

2-3 шт. Печериці

150 г Сир Моцарела (твердий)

½ шт. Цибуля (білий)

1 ст. л. Кукурудзяна крупа (опціонально)

1 ст. л. Базилік або кріп сушений

Піца з сирними бортиками

Піца з сирними бортиками: покроковий рецепт

Для тіста в борошно (300 г) викладіть з одного боку цукор (½ ч. л.) і сіль (1 ч. л.).

З іншого боку миски покришіть дріжджі (20 г).

Дуже ретельно перетріть руками дріжджі з сіллю, цукром і борошном в крихту.

Додайте теплу воду (180 мл). Вода повинна мати температуру приблизно 38-40 градусів.

Додайте оливкову олію (2,5 ст. л.). Цілком можете використовувати і будь-яку рослинну олію.

Замішайте м`яке і еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю, акуратно викладіть в миску і накрийте рушником або харчовою плівкою.

Приберіть в тепле місце для підйому на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися у кілька разів.

Для начинки оливки (100 г) і печериці (2-3 шт.) наріжте тонкими слайсами. Половину білої цибулі наріжте півкільцями. Томат розріжте навпіл і теж наріжте тонкими слайсами. Пам`ятайте про те, що піца випікається всього 5-7 хвилин і за цей час начинка повинна встигнути приготуватися. Частину моцарели наріжте брусочками зі стороною 0,5-1 см.

Тісто, що піднялося, обімніть і сформуйте основу піци руками або за допомогою качалки. Перекладіть основу на пергамент і почніть формувати піцу.

По краю основи викладіть брусочки сиру моцарела і почніть защипувати тістом.

Таким чином загорніть сир тістом всередину по всьому колу, сформувавши бортики.

Змастіть основу піци томатним соусом з базиліком (2 ст. л.), як у мене, або будь-яким іншим за своїм смаком. Зараз їх представлена на ринку величезна кількість.

Рівномірно розподіліть зверху оливки і півкільця білої цибулі.

Викладіть томати і печериці. У хаотичному порядку розкладіть шматочки моцарели, що залишилися. Можна прямо рвати її руками, а можна класично натерти на крупній тертці. Вибір за вами.

Перед тим, як відправити піцу в духовку, посипте її кукурудзяною крупою (1 ст. л.). Вона зробить структуру піци ще більш хрусткою і ароматною. Але це за бажанням, якщо раптом у вас виявилася на полиці така крупа. Посипте піцу сухим базиліком (1 ст. л.). Поставте піцу в попередньо розігріту до 230 градусів духовку на 5-7 хвилин. Ще теплою піцу відразу ж подавайте до столу.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали