Готуємо запечені курячі стегна із золотавою хрусткою скоринкою та малиновим соусом

Що приготувати, якщо все набридло

«Недарма курка — один з найбільш улюблених видів м’яса серед українців. Вона ніжна, смачна та проста в приготуванні. Сьогодні зробимо найкращі у світі запечені курячі стегна з ягідним соусом! Ми вибрали для соусу малину, але ви можете експериментувати та обирати й поєднувати будь-які інші ягоди до смаку. Чудово пасуватиме до курки шовковиця, ожина або смородина. Можна готувати як зі свіжих ягід, так і взяти заморожені», — радить Євген Клопотенко.

Як зробити хрустку скоринку на курці?

Коли ми готуємо курячі гомілки в духовці чи будь-яку іншу частину курки, одна з головних умов апетитної та смачної страви — хрустка золотава скоринка. Щоб наші запечені курячі стегенця вийшли саме такими, треба дотримуватися кількох правил. По-перше, обсушіть м’ясо паперовими рушниками, аби позбавити його зайвої вологи. По-друге, трохи змастіть гірчицею — це зробить колір ще більш привабливим. По-третє, обов’язково розігрійте духовку до потрібної температури заздалегідь. І останнє — викладайте курячі стегна у форму для запікання так, аби вони не лежали впритул одне до одного.

Як приготувати запечені курячі стегна

Інгредієнти:

6 курячих стегон

1 ст. л. американської гірчиці

4 гілочки чебрецю

2 зубчики часнику

Для соусу:

100 г малини

50 мл червоного сухого вина

1 ст. л. цукру

1 дрібка солі

Запечені курячі стегна: покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 190 градусів. На дно форми для запікання викладіть листочки двох гілочок чебрецю. Зверху покладіть курячі стегна, посоліть та поперчіть до смаку.

Змастіть стегна американською гірчицею (вам знадобиться приблизно 1 ст. л.). Очистьте 2 зубчики часнику та розчавіть пласкою стороною леза ножа, додайте у форму до курки. Зверху викладіть ще 2 гілочки чебрецю.

Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин, щоб утворилася хрумка золотава скоринка.

Для соусу викладіть у сотейник 100 г малини. Влийте 50 мл червоного сухого вина, додайте 1 ст. л. цукру і дрібку солі. Доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин. Перетріть соус через сито, аби позбутися кісточок.

Подавайте запечені курячі стегна з малиновим соусом.


Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


DOROFEEVA, Jerry Heil, Klavdia Petrivna: оголошені номінанти...


Читайте також
Популярні матеріали