Готуємо за 10 хвилин: салат з броколі з беконом

Ситний та корисний перекус

«Якщо ви любите прості салати, то цей варіант вам обов`язково сподобається. У ньому три основні інгредієнти — ніжна броколі, хрумкий бекон та ароматний арахіс. Цей рецепт я вигадав зовсім випадково, він мене просто підкорив, і тепер салат з броколі з беконом один із моїх найулюбленіших. Впевнений, що вам сподобається. А якщо ви захочете нових експериментів із броколі, обов`язково приготуйте салат із броколі та йогуртовою заправкою», — пропонує Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з броколі?

Інгредієнти:

1 броколі

4 смужки бекону

30 г смаженого арахіс

1 шт. перцю чилі (опціонально)

1 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. гірчиці у зернах

за смаком сіль та перець

1 ст. л. соняшникової олії

Салат із броколі з беконом: покроковий рецепт

Розігрійте сковороду гриль або звичайну сковороду без олії та обсмажте 4 смужки бекону до апетитної золотистої скоринки. Готовий бекон перекладіть на тарілку і дайте охолонути.

За допомогою ножа відокремте суцвіття броколі від ніжок. Якщо суцвіття виходять дуже великими, можете порізати їх ще кілька частин.

Викладіть суцвіття брокколі на сковороду гриль та обсмажте 5-7 хвилин. Якщо ви готуватимете салат на природі, то спробуйте покласти суцвіття броколі в сито і смажте на грилі прямо в ситі, періодично струшуючи, вийде відмінно. Третій варіант — запекти в духовці протягом 10 хвилин. Вибирайте, що вам більше до вподоби. Головне, щоб суцвіття капусти приготувалися не повністю і залишилися трохи хрусткими.

Перекладіть готову капусту в салатницю і додайте бекон, поламаний руками на шматочки або порізаний ножем.

Полийте салат соком половини лимона, посоліть і поперчіть до смаку. Наріжте перець чилі тонкими кружальцями та додайте до салату. За бажанням ви можете приготувати цей салат без гострого перцю.

Додайте в салат 1 столову ложку гірчиці в зернах та 30 г смаженого арахісу.

Заправте салат столовою ложкою ароматної олії та добре перемішайте.

Розкладіть салат по тарілках, за бажанням можете додати ще трохи арахісу чи перцю чилі. Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали