«Якщо ви любите прості салати, то цей варіант вам обов`язково сподобається. У ньому три основні інгредієнти — ніжна броколі, хрумкий бекон та ароматний арахіс. Цей рецепт я вигадав зовсім випадково, він мене просто підкорив, і тепер салат з броколі з беконом один із моїх найулюбленіших. Впевнений, що вам сподобається. А якщо ви захочете нових експериментів із броколі, обов`язково приготуйте салат із броколі та йогуртовою заправкою», — пропонує Євген Клопотенко.
Як приготувати салат з броколі?
Інгредієнти:
1 броколі
4 смужки бекону
30 г смаженого арахіс
1 шт. перцю чилі (опціонально)
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. гірчиці у зернах
за смаком сіль та перець
1 ст. л. соняшникової олії
Салат із броколі з беконом: покроковий рецепт
Розігрійте сковороду гриль або звичайну сковороду без олії та обсмажте 4 смужки бекону до апетитної золотистої скоринки. Готовий бекон перекладіть на тарілку і дайте охолонути.
За допомогою ножа відокремте суцвіття броколі від ніжок. Якщо суцвіття виходять дуже великими, можете порізати їх ще кілька частин.
Викладіть суцвіття брокколі на сковороду гриль та обсмажте 5-7 хвилин. Якщо ви готуватимете салат на природі, то спробуйте покласти суцвіття броколі в сито і смажте на грилі прямо в ситі, періодично струшуючи, вийде відмінно. Третій варіант — запекти в духовці протягом 10 хвилин. Вибирайте, що вам більше до вподоби. Головне, щоб суцвіття капусти приготувалися не повністю і залишилися трохи хрусткими.
Перекладіть готову капусту в салатницю і додайте бекон, поламаний руками на шматочки або порізаний ножем.
Полийте салат соком половини лимона, посоліть і поперчіть до смаку. Наріжте перець чилі тонкими кружальцями та додайте до салату. За бажанням ви можете приготувати цей салат без гострого перцю.
Додайте в салат 1 столову ложку гірчиці в зернах та 30 г смаженого арахісу.
Заправте салат столовою ложкою ароматної олії та добре перемішайте.
Розкладіть салат по тарілках, за бажанням можете додати ще трохи арахісу чи перцю чилі. Готувати — це просто!